Floris en zijn slaapproblemen

Delen? Graag:

Floris en zijn slaapproblemen…

Slapeloze nachten welke ouder heeft ze niet?

Wij kunnen er inmiddels bijna een boek over schrijven. Omdat ik zelf vind dat er weinig te vinden is over slaapproblemen bij de wat oudere kinderen schrijf ik deze blog.

Floris, onze middelste zoon van 6 jaar, heeft slaapproblemen. Vanaf zijn geboorte tot op heden is het een uitzondering als Floris de hele nacht doorslaapt. Ja, jullie lezen het goed. Al 6 jaar lang worden wij bijna iedere nacht wakker door Floris.

Wij zijn nu op het punt dat we echt niet meer weten wat we kunnen doen om hem normaal te laten/leren slapen.

Waar we mee begonnen weet ik niet eens meer.. Maar na de reflux (Floris is nog steeds een reflux kind), de buisjes, alle beloningssystemen, de slaapwekker, de kinderpsycholoog, hele slaaptrainingen, zelf een “kinderfluisteraar.” Echt alles is de revu gepasseerd.

Niets hielp, zelfs niet een klein beetje. Ook onze kinderpsychologe weet niet meer wat we anders zouden kunnen doen. Van het beloningssysteem werd Floris alleen maar onzeker. Stond de arme jongen midden in de nacht naast ons bed ‘laat dat kadootje maar zitten, het lukt mij toch niet.’

Het enige wat helpt is dat Floris tussen ons in verder kan/mag slapen. Hij zoekt mij of Harm dan op en kruipt dicht tegen ons aan.

Afgelopen week was Harm vrij. Hij deed poging 999. Naast Floris slapen op de grond om hem ’s nachts tegen te kunnen houden en hem te kunnen helpen toch in zijn bed te blijven. Ook deze poging was tevergeefs en nu Floris zelf begint over ‘ik doe mijn best, echt’ of ‘dit lukt mij gewoon niet, echt papa en mama ik weet het gewoon niet meer.’ Lieve Floris papa en mama weten het ook echt even niet meer was mijn antwoord.

We hebben besloten weer naar de huisarts te gaan. Volgende week staat de afspraak! Ik wil voorstellen om een slaapcentrum in te schakelen. Geen idee of ze dit bij kinderen doen. Maar na 6 jaar lang gebroken nachten en heel veel proberen is dit in onze ogen het laatste middel wat we in kunnen zetten. Daarnaast denk ik dat het zeker in het belang van Floris goed is om hem een goede nachtrust aan te leren.

Deze blog over Floris zijn slaapproblemen wordt dus nog vervolgd.

Ik ben benieuwd of er iemand is met ervaring met een slaapcentrum.


Praat mee!