Kinderfeestje… Filoe 7 jaar!

Delen? Graag:

Januari was de maand dat Filoe haar 7e verjaardag vierde! Inmiddels is het kinderfeestje een niet te vergeten onderdeel van deze mooie dag. Al maanden is het duidelijk… het MOET een feestje zijn in het teken van BALLET!

Filoe haar hartje maakte een extra sprongetje bij het woord ballet. Een van de weinige positieve dingen van onze mislukte verhuizing is de balletschool Marut Jorquera. Maar ik begin af te dwalen. Dus vol vertrouwen laat ze mij achter met de opdracht een balletfeestje te organiseren voor haar en haar vriendinnen. ‘Oh ja mama, wij willen wel echt balletten op mijn kinderfeestje.’ Gelukkig voel ik totaal geen druk ;-). Na uren zoeken op internet en een bord te hebben samengesteld op Pinterest weet ik het even niet meer… Wat rest is wat gemopper over dat er hier in de omgeving niets te vinden is en dat dit in Utrecht totaal geen probleem was geweest. Yeah right Ga, dat is is het vast!

Oké na een weekje rust (nou in mijn hoofd was het complete onrust) pak ik de tablet voorzichtig uit de kast. Ik twijfel of ik Filoe zal voorstellen een ander thema te kiezen maar dan stuit ik per toeval op de website van de Stopera. Kinderfeestjes daar blijven mijn ogen hangen en voor ik het weet lees ik de uitleg. Ik kan mijn ogen niet geloven. Dit is precies wat Filoe wil! Dat het in Amsterdam is, is slechts een organisatorisch dingetje.

Zaterdag 30 januari om 11 uur is het dan zo ver. We worden verwacht bij de ingang van de Stopera voor het kinderfeestje; een theatrale ballet rondleiding!

Het kinderfeestje: een theatrale ballet rondleiding

De meisjes (over het algemeen ballerina’s in spe) zijn helemaal in hun element. De ‘schoonmaakster’ wacht ons op en na wat gestuntel, want waar blijft de echte rondleidster nou toch, gaat zij de meisjes rondleiden. Alles maar dan ook alles krijgen de meisjes te zien. We beginnen rond de zaal en achter de coulissen. Maar ook de gangen met kleedkamers, de kostuums (van Mata Hari), pruiken en noem maar op krijgen de meisjes te zien. Last but not least moeten ze beloven heel stil te zijn en mogen ze door de raampjes naar het Nationaal Ballet kijken. Die zijn druk aan het repeteren. Geloof mij, wij als volwassen genoten ook van dit alles. Het was geweldig!

kinderfeestje ballet

Na het passen van echte spitzen leren de meisjes een dansje van de Notenkraker. Dan vertelt de ‘schoonmaakster’ dat ze stiekem de rondleidster was! De meisjes en in het bijzonder Filoe hebben genoten van dit kinderfeestje.

Citaat van mijn ballerina:

mama ik weet het nu heel zeker, ik word Balletter bij het nationaal ballet

Heel veel dank aan de Stopera, de lieve ‘schoonmaakster’ en het Nationaal Ballet! Zo bijzonder om deze kleine meisjes vol met dromen zo dichtbij 1 van hun dromen te brengen. En dat door middel van een kinderfeestje!

Ook een balletfeestje? www.operaballet.nl

De aankleding van de tafel is onder meer van de Hema en Xenos!


Praat mee!