Verjaardagsfeestje – vijf jaar alweer

Delen? Graag:

Nu is het bij ons traditie dat we voor een verjaardagsfeestje een taart kopen/bestellen bij de tafel van 18! Een begrip in Utrecht en te vinden in de Nachtegaalstraat. Je kunt hier de mooiste creaties vinden en alles kan naar wens worden gemaakt. Als we zin hebben in een mini feestje, zomaar omdat dat kan, halen we kleine cupcakes en iedereen is blij!

Dit jaar was het én de taart én de cupcakes.

Ze mocht haar Billieblush rok aan en ze voelde zich een ware prinses! Als je lievelingsjuf dat dan ook nog eens beaamt kan je dag natuurlijk niet meer stuk!

Verjaardagsfeestje

Afbeelding - verjaardagsfeestje UtrechtFiloe is overladen met leuke en leerzame cadeaus. Een letterdoos van Rompompom en woordenmaker van Rompompom zijn top. Rompompom producten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 1 en 2. De Rompompom lijn bestaat uit onder meer uit spelletjes, doeboeken en pictoboeken. De producten van Rompompom sluiten aan bij Schatkist, de meestgebruikte kleutermethode van Nederland.

Maar ook het nieuwe boekje van Mr Finney, iets waar dochterlief dol op is, doet het goed. Een doos met kralen… mooie Djeco glitter stiften een te leuke klei set van Djeco en een Maileg konijn. Dit is een kleine greep, maar erg leuk.

Dan het verjaardagsfeestje. Een soort van kortsluiting in mijn hoofd. Terwijl ik dat toch best aan zou kunnen. Ik bedoel op mijn werk heb ik elf dreumesjes op een dag en dat gaat mij/ons best makkelijk af. Zes kleuters met daarbij nog mijn twee eigen kids zag ik toch iets anders voor me… En dan nog bedenken wat te doen op het verjaardagsfeestje.

Oké, vrijdagmiddag uit school dat betekent dat ze hier rond half vier zijn. Fi heeft bedacht dat ze mogen eten.. ‘Prima’ roep ik. Ja, het is haar verjaardagsfeestje! Tot half zeven dan maar?

Nu het programma in elkaar zetten. HELLUP….Afbeelding - verjaardagsfeestje Utrecht
Ze mogen als prinses en ridder verkleed komen. Na het uitpakken van de cadeaus gaan we zelf (ja, ik had ze ook kunnen kopen. Maar ja, dan voel ik mij een slechte moeder) gemaakte cakejes versieren. Lang leve de Action daar heb ik de versiersels voor de cakejes bij elkaar geschraapt. Na het versieren mogen de kindjes op de foto. Erg leuk in hun mooie kleedjes en ridder kostuums. Ik had ook bij de Action een zakje party props meegenomen en die zijn een waar succes. Natuurlijk wil iedereen net die ene bril met ster. Dit lossen we uiteraard (met klots oksels) op zonder een traan van wie dan ook.

Eindelijk de foto is klaar. Manlief gaat druk aan de slag met printen en wij gaan fotolijstjes versieren. Het is een verjaardagsfeestje en ze genieten. Ik sta nog steeds volledig strak van de stress… Daarna is er wat tijd over. Natuurlijk moet Fi haar kamer worden bekeken en wordt mijn huis lichtelijk afgebroken. Zo lang iedereen vrolijk rond rent ga ik niets zeggen.

Na de frietjes en het toetje zijn ze moe. Daar is dan ook de eerste ouder en binnen no time zijn ze opgehaald en is het eerste verjaardagsfeestje een feit! Na een uurtje opruimen zit ik uitgeteld op de bank. Pffffff roep ik. Heftig zeg. Manlief zegt doodleuk: nou dat viel wel mee, toch? Ja, voor iemand die er steeds tussen uit piepte misschien. Toch verheug ik me al op volgend jaar -;)


Praat mee!