Kinderboekenmuseum Den Haag

Delen? Graag:

Nog op zoek naar leuke uitjes voor de weekenden of de mei-vakantie die in aantocht is? Vandaag hebben wij een bezoekje aan het kinderboekenmuseum in Den Haag gebracht. Ze hebben twee leuke tentoonstellingen voor kinderen tussen de 3-6 jaar.

Kinderboekenmuseum – ABC met de dieren is een speelse tentoonstelling

Elmer, Nijntje, Pim en Pom. Het is een kleine greep van de dieren die de kinderen al spelend en klimmend ontmoeten in het kinderboekenmuseum.

De route in het kinderboekenmuseum leidt je niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden. Waaronder Pim en Pom, en Kikker.

Met Kleine IJsbeer spring je via letter-ijsschotsen naar een iglo! Je kunt kleuren met Nijntje, poppenkast spelen met Kikker en zijn vriendjes… en op zoek met Kleine Ezel naar de verborgen letters in zijn winkeltje! Deze sloeg erg aan bij mijn 6 jarige Filoe. Want hoe leuk is het om de letters te herkennen. Floris daarentegen was niet weg te krijgen bij Spuit Elf. De rode brandweerauto met echte slang was een feestje. Ja, er hangen zelfs brandweerjasjes en helmen om het compleet te maken!

Het is een tentoonstelling waar kinderen heel veel herkennen en tegelijk leuke avonturen met hun boekenvriendjes ondernemen. Voor de oudere kinderen is het erg leuk dat ze spelenderwijs letters ontdekken/herkennen!

Ik moet wel kanttekening maken… niet alles in het kinderboekenmuseum werkt even goed. Ik vermoed door het vele gebruik van enthousiaste kinderen!

kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum – Kikker!

Hoe leuk is het om de wereld van Kikker en zijn vriendjes binnen te stappen!

Het is een kleine, overzichtelijke en vaste tentoonstelling van het kinderboekenmuseum. Het is een fijne ruimte om binnen te lopen en ook zeer geschikt voor de allerkleinste onder ons. Je stapt de wereld van Kikker binnen en beleeft er spannende Kikker avonturen.

De boeken van o.a. Kikker is verliefd en Kikker is bang zijn letterlijk uitgebeeld. Het leuke is dat kinderen hierdoor op een speelse wijze leren over emoties als o.a. bang zijn en verliefd!
Ik neem deze twee emoties als voorbeeld omdat deze bij mijn kinderen spelen.

Deze tentoonstelling is geschikt van 2 tot 6 jaar!

Kinderboekenmuseum – Papiria

Deze tentoonstelling is geschikt vanaf 7 jaar.

Filoe vond het zo interessant dat wij er toch even doorheen zijn gelopen. Het is een bijzonder leuke tentoonstelling waarbij je een “slurper” krijgt die je helpt een spel te spelen. Jouw “slurper” houd je tegen de daarvoor bedoelde knop aan en het tablet laat de opdracht zien die jij alleen of samen uit moet gaan voeren!


Praat mee!