Lekker samen weg – winkelen in Parijs

Delen? Graag:

Afgelopen Maart was het na lange tijd weer zo ver… Samen met manlief naar Parijs! Lekker rondkijken, eten en uiteraard winkelen in Parijs.

Wat is het fijn om af en toe zo samen weg te zijn. Ook al had ik enorm veel om te winkelen in Parijs, ik ging er niet onbevangen naar toe. De aanslag in Parijs staat mij nog vers in het geheugen. Volgens mij is het niet heel gek om te bedenken dat je toch een risico kan lopen. Ja, en als je ons kostbaarste bezit (onze twee kinderen) thuis laat… Nou ja, verder toch maar niet te veel over nadenken. Tot je met je neus op de feiten wordt gedrukt bij het verlaten van het metro station. Hallo Parijs dacht ik, maar daar stonden 5 bewapende agenten. Oké dit is nu de realiteit. Niet te veel door af laten leiden en ga nu maar genieten!

Winkelen in Parijs

Nou dat hebben we gedaan. We zijn van avenue des Champs-Élysées via de Eifeltoren naar rue Saint Dominique gewandeld. Nou ja, van de Champs-Élysées tot de Arc De Triomphe was het meer winkel-in-winkel-uit. Wat fijn om weer eens lekker te winkelen in Parijs en uitgebreid een winkel te kunnen zien. Niet gehaast recht op je doel af door een winkel racen om tussendoor 2 gillende kids onder een kledingrek uit te trekken.

Ik ben weer helemaal bij met de trends in Parijs! Wisten jullie al dat de Longchamp tas Le Pliage helemaal hot is? Echt iedereen, jong & oud, heeft er 1. En ze verkopen ze in super leuke kleuren! Maak hem af met een Longchamp sjaaltje en de zomer straalt je tegemoet.

De mensen die mij een beetje kennen weten dan ook dat ik niet naar huis kon zonder een Longchamp tas. Ik heb het bij een bescheiden grijs/blauwe kleur gehouden. Maar er was een perzik kleur die ik eigenlijk ook erg mooi vond.

Ook heb ik mijn hart op kunnen halen in de Kusmi Tea winkel. Deze thee is 1 van mijn grote liefdes. Dit keer ben ik gevallen voor een blik groene citroen thee.

Bij het winkelen in Parijs moet je de winkel van Abercrombie & Fitch  aan de Champs-Élysées zeker niet overslaan. Het is een geweldig pand!

winkelen in Parijs winkelen in Parijs winkelen in parijs winkelen in parijs

Op naar Petit Bateau. Voor ik weg ging riep ik heel hard (in een dwaze bui) dat ik niet voor de kindjes zou kijken. Nou Petit Bateau kon ik niet weerstaan, net als de vele andere kinderwinkels. Het is dat ik geen baby meer heb anders had ik de hele baby afdeling leeg gekocht. Wat een lieve, schattige jurkjes, rompers, jasjes en luiertassen hebben ze daar. Onze Floris is weer een jas rijker ;-).

Ik ben ook erg fan van Bonpoint en Tartine et Chocolat. Verliefd op die klassieke Franse jurkjes, zo lief. Helaas is het niet gelukt om een jurkje voor Filoe te scoren. Een reden om snel weer eens te gaan.

Tijdens het winkelen in Parijs heb ik ik het fantastische warenhuis Galeries Lafayette kennis gemaakt met het schoenenmerk Repetto. Ik voel een lichte verliefdheid opkomen voor deze ballerina’s. Prachtig en in alle kleuren te krijgen. Neem snel een kijkje op www.repetto.com.

Terug naar de kindjes. Floris is sinds onze vorige keer winkelen in Parijs fan van de TV serie Robocar Poli. In Nederland is er niets van deze  serie te krijgen. Op verzoek van Floris hebben wij een van zijn helden, Roy de brandweerauto, meegenomen.

Niet alleen de kindjes, ik ook, zijn fan van Djeco! Djeco is een heel fijn kinderspeelgoed merk.winkelen in Parijs
Vooral de knutsel pakketjes zijn een feestje. Laat het toeval nou zijn dat Galeries Lafayette er een halve kinderafdeling mee heeft gevuld. Het was maar goed dat ik Harm bij me had!

We sloten de vrijdag af in Café Constant. 1 van 3 eetgelegenheden van de bekende Franse kok Christian Constant. Café Constant is een klein café met een beneden- en boven verdieping. Het is er net iets te druk. Je moet soms wel een half uur wachten op een tafel. Maar dit alles is meer dan de moeite waard! Het eten is subliem en het is onwijs betaalbaar. Alle voorgerechten zijn 11 euro, hoofdgerechten 16 euro en na-gerechten 7 euro! Het zijn echt Franse recepten van zijn grootmoeder die hij op de kaart heeft gezet.

Wij kregen een tafeltje naast de bar. Ik ben gegaan voor de beef stew with boiled potatoes and carrots (franse stoofschotel) met als na-gerecht old fashioned crème caramel. Met een heerlijke wijn erbij hebben wij genoten van deze perfecte avond.

Bij het winkelen in Parijs hoort naar mijn idee ook een bezoekje aan 1 van de heerlijke markten die Parijs rijk is.  Zaterdag zijn wij de dag begonnen met een bezoekje aan de Marché couvert des Batignolles in het 17e. Een overdekte markt met levensmiddelen en exotische producten. Heerlijke olijven, wijnen en macarons. Een kleine greep van wat ze zoal verkopen.

Winkelen in Parijs – Marché couvert des Batignolles:

  • 96bis Rue Lemercier.
  • Metro Brochant.
  • Dinsdag t/m vrijdag 8:30-13 uur en 15:30-20 uur.
  • Zaterdag 8:30-20 uur.
  • Zondag 8:30-14 uur.

Winkelen in Parijs – Hotel tip:


Praat mee!