Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Delen? Graag:

Wauw feit is dat ik na de zwangerschap van Friso nog steeds 8 kilo te zwaar ben. Ik moet afvallen.

Na zelf wat klungelen met voeding ben ik het zat. Ik schakel hulp in van een health coach. Merel mijn health coach is de moeder van Floris zijn liefde (uit zijn klas) een extra stimulans dus. Heerlijk ;).. een beetje druk erachter is goed voor mij. Na het wegen, meten en scannen van vet is het duidelijk dit kan echt niet meer. De hoofdreden is ook dat ik mij op dit moment niet happy voel als ik in de spiegel kijk. Laat maar zeggen ik zie mezelf dan als michelinvrouwtje.

21 maart was de dag dat ik begon met afvallen. Hoofddoel 10 kilo kwijt.

Ik zal proberen wekelijks verslag te doen van de verloop van afgelopen week. De eerste twee, bijna drie weken zitten er al op en straks mag ik weer op de weegschaal staan. De eerste week ging best redelijk. Af-en-toe was het even vogelen met voornamelijk avondeten en de avond (ohh wat is een koekje lekker bij de thee) maar het ging mij redelijk oké af. Ook hadden we de eerste week eters maar ik vermoed dat ze niet eens gezien hebben dat ik bepaalde dingen niet at.

Dinsdag de 28e was mijn eerste weegdag van het “afvallen traject.” Ik merkte dat ik het redelijk ‘eng’ vond omdat ik bang was dat ik dus niets zou zijn kwijtgeraakt Maar hé ik was maar liefst 1,8 kilo kwijt!

28 maart begon de tweede week en het resultaat van deze week was 1,1 kilo. Afgelopen week begon goed maar het weekend merkte ik dat ik alleen maar aan taart, ijs enz. kon denken. Jullie begrijpen dat was dus iets lastiger en ja ik heb zondagavond na het eten met de kindjes een ijsje gehaald. Ik nam heel beheerst 1 bolletje. Hij smaakte heerlijk ;). Ook had ik afgelopen week een etentje. Heel fijn dat had ik al besproken met Merel dus ik wist wat ik wel en beter niet kon nemen.

Positief is dat ik nu veel beter aanvoel wanneer ik vol ben.

Inmiddels is het vrijdag en ik zit met een karaf water naast mij te typen. Dinsdag was het dan weer zover en jullie lazen al dat ik weer was afgevallen! Zelf had ik gehoopt iets meer kwijt te zijn geraakt. Maar goed; iedere kilo is er een. In totaal zit ik na twee weken toch op 2,9 kilo.

Afgelopen donderdag heb ik heerlijk gegeten met Harm. Even samen weg is af-en-toe echt nodig! We kozen dit keer Vietnamees en hebben gegeten bij Saigon. We kozen beiden voor hun specialiteit Bánh hỏi Saigon. Het toetje kon ik weerstaan en nam een verse munt thee!

Ook dit weekend was het weer een redelijk gevecht. Zeker toen we even in Baarn waren om Floris zijn bril op te halen en we wat gingen drinken bij de Smaecken van Hamelink. Zij hebben namelijk de lekkerste taartjes van Baarn en omgeving. Ik ging na lang twijfelen toch overstag en nam een Baarnsche liefde. Laten we eerlijk zijn; van 1 taartje kan je niet dik worden, toch? De rest van het weekend kon ik mij beheersen en hield mij goed aan mijn schema.

Nog heel even. Straks weet ik het resultaat van week 3. Ik ga dit dan ook snel met jullie delen!

Zoals jullie op de foto zien is het resultaat na 3 weken een totaal van 3,7 kilo lichter. Daarnaast is mijn vet percentage van 38,4 % naar 36,5% gegaan. Ik besef mij trouwens nu dat ik met het delen van de foto wel all the way ga..

Ik hoop komende week weer iets meer te verliezen. Ook deze week sta ik voor een uitdaging, Pasen. Wij hebben eerste paasdag een verjaardag. Voor mij geen gebak en geen brood :(. Dat gaat mij over het algemeen goed af. Met wat crackers op zak en al het andere lekkers wat ik wel mag moet dat te doen zijn. Ik hou jullie op de hoogte t.a.v. het afvallen.


Praat mee!