Stil op mijn blog

Delen? Graag:

Het was lange tijd stil op mijn blog. Het liefst zou ik wekelijks een post doen maar dat was de afgelopen periode gewoon niet haalbaar. Dus dat moest ik loslaten..

Afgelopen tijd zijn we heel druk geweest met Floris zijn slaaptraining. Daar lees je meer over in de blog die ik volgende week voor jullie ga posten. Daar zal ik het hele verhaal vertellen en ook wat de status nu is. Dit traject heeft tot nu toe mega veel energie gekost. Niet alleen voor ons maar zeker ook voor Floris.

blogDaarbij kwam dat Filoe in dezelfde periode ‘groen licht’ kreeg voor het dyslexie onderzoek. Ook dit was een energie vretende bezigheid. Inmiddels zitten we in de begin fase van de 1-jarige behandeling. Tot op de dag van vandaag kan ik jullie vertellen, heb ik er buikpijn van. Laten we eerlijk zijn het is geen enge of vreselijke ziekte. Gelukkig maar. Maar voor ons meisje is het een handicap waar ze mee zal moeten leren leven. Voor mij als moeder is het heel herkenbaar. Ik probeer het verhaal voor jullie op papier te zetten. Dat is geen makkelijke opgave. Maar ik denk dat het fijn is voor andere ouders, leerkrachten en diegene met dyslexie om te lezen en iets te herkennen. Wie weet kunnen we elkaar helpen of juist tips delen! Want geloof mij er zijn voor ons als ouders nog steeds zoveel vragen waar we geen antwoorden op krijgen of vinden.

Zelf ben ik gestopt met het gastouder zijn. Dit was toch niet echt voor mij. Ik ben blij dat ik wel de ervaring heb opgedaan. Inmiddels werk ik weer in de kinderopvang maar wat ik het allerliefst zou willen doen… daar ben ik nog steeds niet over uit.

Ooh ja, ik heb mijn afval doel gehaald. Super blij! Na 1 jaar is er toch echt 10 kilo af en er is al die tijd (niet geheel onbelangrijk) geen kilo bijgekomen. Ik heb geen dag spijt gehad van de stap om een consulent van my life slim in te schakelen. Dat het mij een jaar heeft gekost maakt voor mij persoonlijk niet heel uit. Ik heb de tijd genomen en het jaren lange slaapgebrek heeft het niet makkelijker gemaakt. Wie weet schrijf ik er nog een blog over.

Tussen al deze dingen door gaan we ook nog even verhuizen, eind van deze maand, naar onze nieuwe tijdelijke woning. In de hoop snel een eigen plekje te vinden. Het liefst willen wij in Utrecht blijven maar inmiddels zijn we toch ook in een andere stad in Nederland aan het kijken.

Onze jongste aanwinst Friso doet het heel goed en is lekker aan het ontwikkelen, heerlijk om tussen de schoolgaande kinderen nog een klein knuffeltje rond te hebben lopen. Friso maakt zich vooral druk (lees de hele dag) om zijn eten, geweldig toch?! Vaak krijg ik de vraag of het niet veel is drie kinderen. Of de opmerking waar we aan begonnen zijn met nog zo’n kleintje. Op deze vragen en op het hebben van drie kinderen zal ik later in een blog terug komen.

Dit was even een kleine update voor ik weer echte gerichte blogs ga plaatsen… Bedankt voor het lezen!

 

Mama met Kids.nl


Stress en weinig of slecht slapen verandert je stofwisseling. Lichaam houdt dan alles vast om maar energie te hebben voor alles wat je moet doen. Staat in de overlevingsstand dus denkt “alles wat binnenkomt houd ik vast”. In de prehistorie denk ik ook een goede strategie want je wist maar nooit wanneer je er weer op uit kon om voedsel te zoeken. Het is alleen maar knap dat je jezelf de tijd en de rust hebt gegeven om langzaamaan die kilo’s kwijt te raken. Dan verandert het hele systeem rustig en blijvend. Dusse…. top!

Praat mee!