Ballet voor kleintjes bij danscentrum Utrecht

Delen? Graag:

** Update 3 september**
ballet voor kleintjesMama is het vandaag een korte dag? Dit is eerste vraag die uit Filoe haar mond rolt na het opstaan. Ja lieverd! Yes, komt er heel hard uit haar mond. Dan mag ik eindelijk weer naar ballet; naar juf Nina!!

Ja het was erg fijn die vakantie, de rust, niets hoeven.. Maar sinds maandag is het leven weer begonnen. De kindjes worden moeilijk wakker en komen nog wat traag op gang. Eerlijk is eerlijk, wij moeten er ook nog erg aan wennen.

Maar goed, het is dus woensdag. De lang verwachte woensdag voor mijn prinses. Het balletpakje en vestje zijn al lang binnen en ook haar nieuwe maillot. We moeten alleen nog op pad voor een paar balletschoentjes (maar eigenlijk ook niet want ze past deze nog).

Haar tasje ligt al klaar…

Voor mij is de woensdag iets minder (ik vermoed dat ik niet enige moeder ben). Oké een korte schooldag. Dat betekent van 09:00 tot 12:10 tijd om dingen te doen. Daarna racen naar school om er om 12:30 uur te zijn. Naar huis racen. Boterhammen er in proppen en om 13:15 uur weer op de fiets op weg naar ballet. Ja ik weet het, wij willen onze dochter niet in de buurt maar in het centrum op school en ook ballet is in het centrum. Maar in mijn droom is er die eeuwige relaxte woensdag-speel-middag. En ja het is me weer gelukt om overal op tijd te zijn..

Maar dit alles wordt goed gemaakt door Filoe haar blije blik als ze haar ballet juf Nina weer ziet!

Dit gaat voor onze prinses weer een heel fijn ballet jaar worden en dat is het aller belangrijkste, toch?

Ballet in Utrecht: www.dcu.nl

***

Ballet voor kleintjes

ballet voor kleintjesSinds de school weer is begonnen gaat Filoe naar ballet. Bij danscentrum Utrecht bieden ze ballet voor kleintjes en kleuterdans aan. Voor kinderen uit groep 1 t/m 4 van de basisschool.

Dansen als een slappe pop of een kat. Dansen op allerlei soorten muziek; langzaam of juist heel snel. Heel klein of juist heel groot dansen. Alleen of juist met zijn allen in een kring. De kinderen leren spelenderwijs dansen. Ballet voor kleintjes kan vanaf vier jaar worden gevolgd bij danscentrum Utrecht.

Ballet voor kleintjes is er bij danscentrum Utrecht voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Voor kids uit groep 3 en 4 is er kinderdansles. Dat gaat net een stapje verder dan ballet voor kleintjes. Dansend leren. Oefeningen op de grond waar de kids leren strekken, mooie armbewegingen leren maken, zwaaien en bewegen door de ruimte om verschillende danskwaliteiten te ontdekken.

De kijklessen van ballet voor kleintjes zijn helemaal een feest. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Iedereen is welkom bij danscentrum Utrecht om te zien wat de kids allemaal doen en leren in hun dansles. Ook voor de kinderen erg leuk!

Het leukste is natuurlijk op zoek naar het ballet pak en de schoentjes. Ik kan daar echt van genieten en uren op het net surfen… Het resultaat mag er zijn. Wat is er voor een moeder nou mooier om te zien dan zo een kleintje in een roze ballet-outfitje en mooie schoentjes. De les is erg leuk en alle pasje worden thuis nagedaan.

Voor Floris nog even bewust geen hobby’s. Wellicht dat hockey voor kids bij Panasj in de toekomst leuk is. Nu vullen we de dagen die we samen zijn met boodschapjes doen en uitstapjes aan bijvoorbeeld het Griftpark, de lapjesmarkt Utrecht of een heel enkele keer de Artis. De laatste tijd is het Nijntje museum trouwens favoriet. Het Nijntje museum biedt altijd een mooie selectie uit het oeuvre van Dick Bruna. Kids kunnen er kennismaken maken met de beginselen van beeldende kunst en worden uitgedaagd om te experimenteren met vormen, lijnen en kleuren. Leuk en leerzaam dus!


Wat leuk dat dansen, wij doen nu aan muziek op schoot, maar zodra dochter 2,5 is kan ze naar peuterdansen. Lijkt me zo leuk, en ook goed voor de ontwikkeling. Hoop dat zij het ook leuk gaat vinden en niet alleen omdat mama het wil. Maar dat zal wel goedkomen, want ze danst nu al erg graag.

Praat mee!