Drie kinderen veilig in de autostoeltjes

Delen? Graag:

Drie kinderen is super gezellig! Maar hoe vervoeren we 3 kinderen veilig in onze auto? Ik dacht misschien zijn er meer mensen zijn die tegen dit autostoeltjes probleem aanlopen. Waar je twee kinderen vrij eenvoudig en veilig in je auto kan vervoeren is het met drie kinderen, vind ik, een uitdaging.

Zonder autostoeltjes is voor mij een no-go. Ik heb een aantal keer in een testfilmpje gezien wat er kan gebeuren als kinderen niet vast of niet goed vast (dus niet in een juiste stoel) zitten en dit risico wil ik absoluut niet nemen. Ook niet op een klein ritje. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje en ook al letten wij nog zo goed op er zijn meerdere mensen die onderdeel zijn van het verkeer.

Autostoeltjes

Het is even puzzelen geweest want Friso zit de komende tijd echt nog wel in de Maxi-Cosi (wij hebben nog het model cabriofix). Floris zit vermoed ik ook zeker nog wel een jaar in de Maxi-Cosi Rodi SPS. Jullie zien het goed hij heeft de stoel van Filoe en zit dus al een paar jaar in een roze autostoel ;). Filoe is vrij lang en zit al een tijdje op een booster (zitverhoger) in de auto. Ik kan je vertellen (Harm heeft inmiddels zelfs een andere, grotere auto genomen) het paste niet. En dat lag zeker niet geheel aan onze ‘vorige’ auto. Het zijn drie nogal lompe autostoeltjes naast elkaar. Maar goed, er zijn ook echt gezinnen die met een veel kleinere auto drie kinderen moeten vervoeren. Ik moest dus op zoek naar een andere booster voor Filoe. Het moest er een zijn zonder zijkanten. Na een zoektocht op internet vond ik deze bij Bol.

Gelukkig was hij de volgende dag al in huis. De kindjes lagen al in bed maar ik ben toch maar even gelijk gaan passen. Met een juiste volgorde van instappen en vast maken past het precies. Dat is de theorie. In werkelijkheid springen ze natuurlijk gewoon zelf in de auto en roepen luid of ik even kan komen helpen want het ‘luuuuukt nieeeeet, maaaamaaaaaa’!
Maar na wat acrobaten bewegingen zitten de oudste twee vast en kan ik Friso er nog bij zetten. Zo het ritje/reis kan veilig beginnen.

autostoeltjes

Ook ouders van 3 kinderen en andere tips voor dit probleem? Laat ze gerust achter hieronder…


Praat mee!