Onze Friso is alweer een baby 5 maanden oud

Delen? Graag:

Onze Friso is nu een baby 5 maanden oud!

Friso is een vrolijk ventje! Sinds 11 mei kan hij rollen en dat vind hij geweldig. Hier onder vind je een klein filmpje van 1 van de eerste keer rollen. Nu kan hij ons goed in de gaten houden. Friso probeert zelfs al een beetje te kruipen. Maar ja, dat heeft wat kracht nodig en veel oefenen!

Hij lacht bijna de hele dag.. Friso gaat vermoed ik het leven lachend tegemoet en geef hem eens ongelijk.

baby 5 maanden

Hij is aan het brabbelen en probeert zeker onder het eten hele verhalen te vertellen. Maar ook in de box is hij heel zoet aan het kletsen. Ook kan hij speeltjes pakken. Nog steeds gaat alles gelijk zijn mond in.

Baby 5 maanden oud

In de ochtend krijg Friso zijn fruithap! Ik heb al wat combinaties geprobeerd. Ik begon met appel. Daarna peer en vanuit die twee ben ik ga mengen. Maar geef hem af en toe de dingen (smaken) ook los. De combinatie appel/aardbei is favoriet! Maar vandaag heeft hij aardbei, watermeloen, peer en banaan op en dat vond hij ook erg lekker!

Combinaties die ik tot nu toe geef:
Appel/aardbei
Appel/peer
Peer/banaan
Appel/peer/banaan (krijgt hij op de opvang)
Appel/aardbei/watermeloen/banaan
Watermeloen/banaan
Watermeloen/appel

Rond 17 uur krijgt hij groentehap. Ook iets wat hij heerlijk vindt.
Groeten geef ik nog los. Ik begon met courgette!

Groenten die ik gaf:
Courgette
Boontjes
Bloemkool
Worteltjes
Zoete aardappel

Alleen de worteltjes vind hij niet lekker.. net als Floris!

Alle fruit en groenten haal ik vers en maak ik zelf klaar. Ik vries het daarna per portie in zo heb ik altijd wat op voorraad!

Binnenkort ga ik de groeten aanvullen met een aardappeltje eens kijken hoe dat bevalt!

Friso krijgt rond 23 uur (en daar geniet ik intens van) nog een flesvoeding maar slaapt van 19 uur tot 6:30!

Het is cliché maar jeetje 5 maanden is Friso alweer in ons leven. Hij was zo welkom en hoort al zo bij ons gezin. Filoe en Floris zijn dol op hem en hij op zijn grote zus en broer. Zodra hij ze hoort kijkt hij om zich heen en als hij ze ziet krijgen ze beiden een grote glimlach. Af en toe flitst het afgelopen jaar nog door mijn hoofd maar als ik naar Friso kijk is dat het dubbel en dwars waard geweest. Wij kunnen niet meer zonder ons lachebekje; onze baby 5 maanden oud!!

Mama met Kids.nl


Praat mee!