Friso zijn eerste fruithapje!

Delen? Graag:

Acht jaar geleden mocht onze Filoe ook met 4 maanden haar eerste fruithapje en oh wat vond ze dat eerste hapje smerig. Bij Floris waren ze ervan overtuigd dat het i.v.m. allergieën beter was om pas met 6 maanden te starten met een fruithap. Hij was er de eerste keren ook niet dol op. Gelukkig is dat helemaal bijgetrokken en zijn het inmiddels fruitmonsters. Zowel Filoe als Floris heb ik altijd vers fruit en zoveel mogelijk vers avond eten geven. Ik ben indertijd tijd geschrokken hoeveel suiker er in een kant-en-klaar potje zit. Als ik deze al gaf dan kocht ik ze bij de biologische winkel.

Friso zijn eerste fruithapje, 24 april, komt steeds dichterbij. De dag dat Friso zijn eerste fruithapje mag en dus ook zijn eerste ‘vaste voedsel.’ Stiekem ben ik al aan het bedenken wat ik hem als eerste laat proeven. Ik vermoed dat ik start met appel of peer. Ik begreep dat hij in principe vanaf het begin bijna alles mag. Kiwi is daar de uitzondering op. Ze adviseren dit pas na 6 maanden aan te bieden. Daarnaast is het aan te raden om het eerste fruithapje ’s ochtends te geven. Mocht er reactie komen heeft je baby daar overdag last van en niet in de nacht.

We gaan dus starten met appel of peer. Maar ik ga ook veel ander fruit aanbieden. Filoe en Floris zijn dol op fruit en krijgen iedere dag een verse fruitsalade mee naar
fruithapjeschool. Beide heb ik ook altijd zoveel mogelijk verschillend fruit aangeboden. De periode van aardbeien breekt weer aan dus ook Friso ga ik binnenkort een aardbeien hapje geven met bijvoorbeeld mango, framboos of een perzik/peren hapje. Ik heb het boek opperdepop! van Albert Hein nog niet weggeven dus ook hier ga ik nog even in snuffelen. Gelukkig heb ik nog heel even de tijd maar jullie snappen dat ik mij de komende week ga richten op zijn eerste hapje.

Het fruit bewaar ik trouwens is de bewaar bakjes van Avent. Dit deed ik al bij Filoe. Als je straks een verse groetenhap gaat maken kan je deze ook in die bakjes bewaren en zelfs invriezen. Ze zijn ideaal en na 8 jaar nog steeds niet versleten. In het begin geef je uiteraard kleine beetjes groeten. Zelf vind ik het prettiger om ze dan in een ijsklontjesvorm in te vriezen.

In een volgende blog ga ik verder in op het bereiden van een verse fruit en groetenhap en zal ik verschillende combinaties met jullie delen!

Hoe vinden jullie trouwens zijn eerste lepeltje en fruitschaaltje? Ik ben dol op de Wedgwood collectie van Pieter konijn en baal er stiekem best van dat het oude setje niet meer te verkrijgen is. Het lepeltje is ook van Pieter konijn maar van een andere collectie.

fruithapje


Praat mee!