Floris en zijn slaapstoornis – update

Delen? Graag:

Floris en zijn slaapstoornis – update.

Wat een lieve reacties heb ik van iedereen ontvangen. Bedankt! En ja, ik geloof ook echt wel dat als Floris 18 is hij in zijn eigen bed slaapt.. Er zijn natuurlijk ook altijd mensen die er zich geen voorstelling van kunnen maken of het niet echt begrijpen. Deze blog schrijf ik vooral voor alle ouders die tegen een soortgelijk probleem oplopen.

Wie mij via Instagram volgt heeft het al in de “stories” voorbij zien komen. Maar wij hebben van de huisarts een verwijsbrief gekregen. Jullie weten niet half hoe blij wij hiermee zijn. Onze huisarts had al vooronderzoek gedaan voor ons. Heel lief! Er is namelijk een slaapcentrum gespecialiseerd in kinderen met een slaapstoornis. Dit slaapcentrum is alleen wel in den Haag. Ik zal heel eerlijk zijn; al had ik naar Groningen moeten rijden. Met alle liefde.

Met alle moed belde ik het ziekenhuis op. ‘Helaas is er wel een wachttijd van 3 maanden mevrouw.’ Oeps, slik. Maar goed, als er maar een afspraak staat ben ik al heel blij. Ik realiseerde mij op dat moment ook dat er dus in Nederland heel veel kinderen zijn met een slaapstoornis. Ik ga onze bezoekjes en alles wat we te horen krijgen dan ook met jullie delen. Misschien kan ik zelfs wel iets doen met iemand die veel kennis heeft op medisch gebied en jullie vanuit dat oogpunt meer kan vertellen. Zelf heb ik namelijk gemerkt dat er weinig te vinden is over oudere kinderen die niet kunnen doorslapen.

Een paar weken geleden ontvingen wij de brief met vragenlijsten en een datum. Ik moest even twee keer kijken maar 19 oktober om 9:30 uur mag Floris zich melden voor een afspraak met de orthopedagoog. Om 10:15 uur mogen we naar de neuroloog. Daar gaat ons uitstapje in de herfstvakantie maar dit gaat echt even voor. Friso gaat een dagje naar het kinderdagverblijf en Filoe nemen we mee.

De vragenlijsten zijn woensdag op de post gegaan en nu blijven we heel hard hopen dat ze Floris kunnen helpen.

Gelukkig gaat het tot nu toe overdag heel erg goed met Floris. Hij is vrolijk en gezellig maar heeft ook zijn boze Floris buien. Ook op school doet hij het bijzonder goed. Tijdens het 10 minuten gesprek heb ik het ‘slaapstoornis probleem’ ook aan de juf verteld. Zelf vind ik het als moeder erg prettig dat de juf/meester op de hoogte is van dit soort situaties. Gelukkig denkt de juf daar ook zo over en we hebben afgesproken dat ik haar op de hoogte hou. Binnenkort zal ik trouwens een blog wijden aan Floris en zijn eerste weken in groep 3!

De nacht van zondag op maandag was dramatisch… Floris heeft echt iedereen in huis wakker gemaakt en is ruim 2 wakker geweest. Dit resulteerde maandag in een jongetje wat boos en moe wakker werd. Eenmaal op school is hij hyper geworden. Bij het ophalen vertelde hij mij ‘mama ik was zo druk echt zo druk, de juf zei Floris je moet echt rustig gaan doen nu.’ Floris was er zelf best van geschrokken want dat is hem nog nooit overkomen.

Voor nu dus een kleine update en ik wil jullie nogmaals bedanken voor alle lieve berichtjes!

slaapstoornis en ook van Floris


Praat mee!