Friso naar de kinderopvang

Delen? Graag:

Vandaag is de dag… Friso gaat wennen op de kinderopvang! Vier maanden lang ben ik al intens van Friso aan het genieten en ik kan het (zeker na 3 kinderen) iedereen aanraden om langer verlof te nemen. Deze tijd krijg je nooit meer terug. Begon ik na de zwangerschap van Filoe al met 10 weken weer te werken in de kinderopvang. Bij Floris nam ik 3 weken vakantie op en begon na 13 weken weer… veel te kort eigenlijk. Je bent zelf nog vol hormonen en zit net een beetje in een ritme; komt daar het werk alweer kijken. Bij Filoe was het nog erger omdat alles toen ook nog eens nieuw was en je constant zocht naar het ‘juiste’.

Ik was deze keer in de positie dat ik langer verlof op kon nemen. In totaal ben ik twee maanden langer thuis. 8 mei is de dag dat ik weer start met werken en ja ik heb er wel zin in. Maar ik besef mij ook goed dat het met twee schoolgaande kinderen een baby en een man met een verantwoordelijke baan aankomt op een hele strakke planning. Mijn werktijden zijn verre van ideaal in combinatie met een gezin maar het werk vind ik leuk!

Friso gaat 2 dagen naar de kinderopvang. 1 dag in de week komt mijn moeder voor hem zorgen! Hij komt op dezelfde babygroep waar Filoe en Floris ook hebben gezeten en er zijn drie hele lieve juffen. Twee van de juffen hebben ook voor Filoe en Floris gezorgd en dat gaan ze nu dus ook voor Friso gaan doen. Hoe speciaal is dat? Ik kan Friso dus met een gerust hart achterlaten op de kinderopvang.

Bewust heb ik gekozen Friso niet eerder te laten starten. Dat ‘type moeder’ ben ik niet. Ieder zijn eigen keuze, gelukkig maar! Heerlijk vind ik het om de kinderen om mij heen te hebben en nog gezelliger is het als er vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zijn! Begrijp mij niet verkeerd hoor.. soms kan ik de kindjes ook echt achter het behang plakken. Op zijn tijd heb ik ook echt even me-time of een avondje uit met Harm of vriendinnen nodig. Van een weekendje samen weg kunnen we ook intens genieten maar we zijn ook altijd erg blij als we weer compleet zijn. Maar als we vrij zijn probeer ik er altijd voor ze te zijn en iets met ze te ondernemen.

Ik heb mij de afgelopen tijd ook totaal niet verveeld of het gevoel gehad dat ik er even alleen tussenuit moest. Zoveel mogelijk heb ik geprobeerd te genieten van deze bijzondere tijd samen en het feit dat we dit niet over of nog eens kunnen doen. Uiteraard zaten er ook echt mindere weken en dagen tussen.

De wen-afspraken staan. 28 april (vandaag) gaat Friso voor het eerst even wennen. 2 mei is zijn eerste echte korte dag. Die dag mag ik hem om 16 uur ophalen en reken maar dat ik dan al binnen ben ;). En echt afscheid nemen doe ik pas als hij naar school gaat want 1 verdieping hoger werk ik zelf.

Benieuwd naar zijn eerste wen-dagen? Ik blog er na 2 mei over.


Praat mee!