Friso zijn eerste verjaardag!

Delen? Graag:

Friso zijn eerste verjaardag!

Nog een paar weken en dan is ons jongste mannetje alweer 1 jaar… ik vind het maar niets en geef mijn emotie regelmatig de vrije baan. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben heel blij dat het zo goed met Friso gaat en dat hij het ontzettend goed doet! Alleen ik besef mij ook heel goed dat deze tijd, als het goed is, nooit meer terugkomt.

“Lieve Friso, mama weet nog als de dag van gisteren hoe wij op jou hebben gewacht. Hoe blij wij 24 december waren dat het zo ver was… En jij een paar uurtjes later daar was, ons mooie lieve mannetje. Lieve Friso wij kregen je niet ‘kado’ en hebben wat zijwegen moeten bewandelen maar jij bent wel een ongelofelijk kado voor ons en dat is alles dubbel en dwars waard geweest.”

De maanden vlogen voorbij en het eerste jaar zit er bijna op. Het klinkt cliché maar een leven zonder Friso kunnen wij ons allemaal maar moeilijk voorstellen. Friso is zo onderdeel van het gezin. Hij is enorm gefocust op zijn grote broer en zijn grote zus! Ook tijdens het het eten heeft hij zijn verhaal te vertellen. Maar het aller, aller-liefst vindt hij zijn papa! Zo mooi om Harm en Friso samen te zien. De rust die Friso nooit heeft (want ohh wat is er veel te ontdekken in deze wereld), heeft hij wel op schoot bij zijn papa! Ook als hij niet lekker of ziek is, is de fijnste plek in papa zijn armen. En waarbij Filoe en Floris werk vaak ‘voor’ ging kan en legt Harm dit nu vaak even opzij.

Jullie begrijpen dat ik, ook al vieren wij het klein, een feestje van Friso’s eerste verjaardag ga maken! Wij gaan Friso zijn 1e jaar goed afsluiten en vooral heel erg proosten op een heel mooi 2e levensjaar!

Friso zijn ontwikkeling

Friso is een vrolijk ventje en altijd op onderzoek uit. Hij houdt van eten en ligt regelmatig onder de tafel in de hoop dat zijn broer of zus iets laat vallen. Maar ook weet hij goed duidelijk te maken wat hij wil. Hij eet vrijwel alles maar heeft wel duidelijke voorkeuren. Het liefst eet Friso zelf en dit gaat best oké. De fruithap is verleden tijd Friso-tje eet stukjes. Op dit moment krijgt hij naast zijn vaste voeding ook nog 3 flessen nutrilon waarvan 2 met pap. Deze maand gaan we echte melk proberen. Ik ben benieuwd. Qua spelen is hij dol op duplo, boekjes lezen en spulletjes uit bv een doos halen en weer terug doen. De box is helaas ingeruild voor de tippi. Hoe leuk is een eigen huisje waar je in- en uit kan kruipen. Friso staat en loopt langs bv de bank. Hij kan los staan maar heeft door dat dit ook wel spannend is. Ook de trap is niet meer veilig; meneer klimt namelijk vrolijk de trap op als je even niet oplet. En zodra de voordeur open staat glipt hij tussen je benen door de stoep op. Overdag slaapt hij nog 2 keer. Hij gaat rond 19:00 uur naar bed en slaapt dan tot de volgende morgen 7:30 uur door.

24 december 2016 is hij geboren om 14:09 uur. Friso was onze kerstbaby op kerstavond.

Eerste verjaardag – Feest!

Friso is de dag voor kerst geboren. De rest van zijn leven zal zijn verjaardag ook gekoppeld zijn aan kerst. December is al hectisch genoeg voor de kindjes en drie dagen familiebezoekjes/kerstdiners vinden wij (ik vermoed meerdere met ons) iets teveel van het goede. Daarom hebben wij besloten om op eerste kerstdag Friso zijn eerste verjaardag te vieren. Om niet alle kerstverplichtingen van iedereen in de weg te zitten hebben wij wat eerder dan normaal de uitnodigingen verstuurd. 24 december vieren wij, als gezin, Friso zijn eerste verjaardag in Artis. Een plek waar wij graag komen en waar we alle kinderverjaardagen vierden!

eerste verjaardag

Versiering

Nu nog de versiering… Help!! Ik had mij niet zo gerealiseerd wat de uitdaging de komende jaren gaat zijn. Filoe weet tot in detail het thema voor haar feestjes en ook Floris heeft daar al zijn eigen ideeën over. Helemaal goed en voor mij altijd extra feest, want daar ligt mij hart!

Maar Friso is dus midden in de kerst jarig. Midden in de kerstversiering, kerstboom, etc.! Hoe ga ik een thema koppelen aan zijn feestje? Gelukkig heeft hij nog geen uitgesproken mening; haha.

eerste verjaardag

Ik ben fan van Meri Meri. Geen idee of jullie het kennen, maar ik noem het een lichte verslaving. Net even wat anders en onwijs lief, mooi en leuk. Ik ga denk ik hun thema kerst mixen met hun dieren/rendieren thema. Het liefst gebruik ik er een blauwe basis kleur bij met zilver of goud. Deze slinger kocht ik bij Lidor.nl. Hij is van numero 74 wat een heel fijn merk is. Wat vinden jullie van deze kroon van hipkado.nl? De kroon wordt iets aangepast zo is hij straks helemaal naar mijn wens! Nu de kerstboom nog… Nou ja, die moet ik dan maar aanpassen aan dit thema.

eerste verjaardag

Cadeau’s en een taart…

Nog een uitdaging is het bedenken van cadeau’s. Eingenlijk hebben we al zoveel speelgoed van Filoe en Floris dat ik het even niet weet.. En het liefst wil ik ook voor Friso wel mooi speelgoed. Nu kan de brio trein altijd een uitbereiding gebruiken en ook dit leuke ridderkasteel van Djeco kwamen we in Parijs tegen. Dus er valt echt wel iets te bedenken. Maar iets blijvends voor zijn eerste verjaardag zou ik wel leuk vinden. Herkenbaar? Zowel Filoe als Floris hebben een groot konijn van Maileg in hun bed. Ook Friso vindt deze konijnen erg leuk. We hebben ook andere formaten. Als Friso op de kamer van zijn groet broer en zus is kan ik hem vinden bij het muizenhuis. Wij hebben dus besloten om hem in ieder geval een groot Maileg konijn kado te doen!

eerste verjaardag

De taart is ook een uitdaging. Ik dacht een ijstaart te bestellen. Maar de ijswinkels hier in Utrecht zijn dicht. Ondertussen ben ik dus druk aan het informeren of er nog een taartenbakker is die voor ons op korte termijn een taart kan maken.

Wie herkent het verjaardagsdilemma kerst en verjaardag? Genieten jullie ook zo van verjaardagsvoorbereidingen?

 

 

eerste verjaardag


Praat mee!