Hoera, Friso is 9 maanden!

Delen? Graag:

Hoera, Friso is 9 maanden!

Het was 9 maanden afzien en we hebben letterlijk de weken afgeteld. Maar toen 24 december was onze prins daar. En nu, nu is Friso alweer 9 maanden in ons leven. Iedere avond als ik bij zijn bedje sta stroomt mijn hart vol van liefde en vooral van het voorrecht dat wij toch nog 1 keer papa en mama mochten worden.

Friso maakt ons gezin compleet! Friso hoort er echt bij. Een leven zonder hem kunnen wij ons na deze 9 maanden niet meer voorstellen. Filoe en Floris zijn dol op hun broertje. Friso doet het goed en heeft het zo te zien ook best naar zijn zin bij ons. Op dit moment kletst hij veel en luid. Ja hij weet nu al dat hij boven zijn grote zus en broer uit moet komen om zijn verhaal te doen ;).

Friso is een ondernemende baby. Op dit moment is echt niets meer veilig in huis. Zodra hij zijn kans ziet pakt hij deze.. Hij trekt zich op aan alles wat hij tegenkomt en hem enigszins stabiel lijkt. Maar ook is hij dol op snoertjes en ja niet te vergeten de stopcontacten. Maar ook de deur weet hij open te krijgen en hij ligt dus regelmatig in de gang (lees bij de voordeur). Ik vermoed te wachten op zijn zus en broer. Stapjes aan de hand zet hij ook, al is het nog erg instabiel. Iedereen moet dan kijken want hij is reuze trots als hij dat doet.9 maanden

De fijne verhalen van baby’s die zo geweldig doorslapen konden mij heel vaak gestolen worden. Zeker als je het verhaal van Floris kent. Maar Friso gaat om 19:00 uur naar bed en slaapt tot de volgende morgen 7:00/7:30 uur. Het is op een hand te tellen de keren dat hij wakker werd. Dan was er echt iets aan de hand. Ook overdag gaat hij zonder problemen naar bed en slaapt door al het geluid heen. Als hij wakker is ligt hij meestal wat te klesten. Hij begint pas te huilen als hij staat in zijn bedje.

Eten is een van zijn hobby’s. Op dit moment krijgt hij nog 3 flessen. Om 7:30 en om 18:45 uur zijn dat papflessen (Nutrilon 2 met daarbij biologische licht volkoren pap). Om 12:30 uur krijgt hij een gewone fles (Nutrilon 2). Daarbij krijgt hij in de ochtend verse fruithap. Rond 11:30 uur een broodje met boter en beleg. Zelf ben ik fan van de kleine keuken biologisch broodbeleg aardbei met bietjes maar ook appelstroop en smeerkaas gaan er goed in. Na zijn middagslaapje zo rond 15:00 uur krijgt hij een bakje volle yoghurt. Rond (Friso kennende liefst stipt) 17:30 uur krijgt hij een warme maaltijd. Deze kook ik nog steeds zelf. 1x per week maak ik een maaltijd klaar die ik verdeel over potjes en invries.

Qua speelgoed is hij dol op ballen, puzzels maar ook Duplo vind hij leuk. Maar als het hem lukt grijpt hij het speelgoed van zijn grote broer..

Ook zit Friso inmiddels bij Filoe en Floris in bad! Hij kan zelf zitten in zijn bad-stoeltje, dat maakt het badderen een nog groter feest voor hem.

9 maanden

In de auto hebben we ook een metamorfose gehad. De maxi-cosi kan op marktplaats want Friso zit al (echt in mijn ogen veel te snel) in de opvolger. Prachtig vindt hij het. 13 september mocht hij voor eerst in zijn grote stoel op naar opa en oma. Trots kijkt hij naar Filoe die naast hem zit. Maar ook kan hij nu naar buiten kijken, zo lief.

9 maanden

Friso gaat nog 1 dag in de week naar de opvang. Dat willen we voorlopig  graag door blijven zetten. Ik merk namelijk dat hij nu hij zoveel thuis is erg aanhankelijk aan het worden is.

Nog heel even en dan is hij alweer 1 jaar.. Langzaam aan ga ik zijn eerste verjaardag voorbereiden. Dat gaan we op eerste kerstdag heel klein vieren!

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om een update van onze kleine prins te lezen.  Volgen jullie mamametkids.nl al op instagram?


Praat mee!