Kinderboekenweek 2017!

Delen? Graag:

Joepie het is feest… Feest omdat de kinderboekenweek 2017 vandaag begint. Hier in huis lezen we heel veel met- en vooral voor aan de kindjes.

We weten inmiddels allemaal dat lezen en vooral voorlezen heel belangrijk is voor meerdere ontwikkelingsgebieden. Afgelopen week kwam ik er per toeval achter dat Friso het, nu al, ook geweldig vindt als ik hem een verhaaltje voorlees. Ik werk al zo lang als ik kindjes heb met een thema-/seizoenshoekje. Deze maak ik vaak af met 1 boekje die erbij komt te staan en aansluit bij het onderwerp. Nu staat de herfst centraal en ik lees dus iedere dag met Friso het boekje Eekhoorn in de herfst! Super blij wordt hij als ik het boekje pak.

kinderboekenweek 2017

Wij hebben een kinderboekenweek traditie bij ons thuis.  De kinderen mogen in de kinderboekenweek 2017 ieder een eigen boek uitzoeken en een gezamenlijk boek om voor te lezen. Deze boeken voorzie ik van een kleine boodschap als herinnering.

Het thema van de kinderboekenweek 2017, zal jullie niet ontgaan zijn, is Gruwelijk eng! Hier zijn ze op school al erg druk met het thema. Om thuis ook vast in de stemming te komen kocht ik het boekje De Griezels van Roald Dahl. Deze schrijver is op dit moment erg hot hier in huis. Het boekje is trouwens in de aanbieding en kost nu in alle boekhandels 5 euro! Een traditie tijdens de kinderboekenweek is de nieuwe singel van Kinderen voor kinderen. Ook deze singel is altijd passend bij het thema van de kinderboekenweek!

Benieuwd? Jullie kunnen de nieuwe clip hier zien:

Kinderboekenweek 2017 tips in Utrecht:

Er is ook in Utrecht van alles te doen rond het thema van de kinderboekenweek! Maar in de meeste steden en door de meeste boekwinkels wordt hier uitgebreid aandacht aan besteedt. Ik heb een paar tips voor bij ons in de stad op een rijtje gezet.

  • Op 8 oktober kan je naar de Schouwburg voor o.a het prentenboekjesfestival.
  • De bieb in de binnenstad biedt ook tal van activiteiten voor zowel de jonge- als oudere kinderen.
  • Bij onze favoriete kinderboekwinkel, De Utrechtse Kinderboekwinkel kan je een griezeltocht in hun eigen werfkelder doen! Maar ook zij bieden meer leuke activiteiten aan die echt de moeite waard zijn!

Wat een aanrader is voor de kleine kindere onder ons. Op de zolder van Kasteel Groeneveld, in Baarn, viert de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp met een bijzondere tentoonstelling; ‘Fiep Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp’.  Er zijn tal van leuke spelletjes die je kunt spelen en er is zelfs een mini speurtocht!

Een tijdje geleden maakte de kindjes hun boekentop 10. Benieuwd of gewoon opzoek naar wat inspiratie voor een kinderboek?

Heb je nog een leuke tip of een boek dat wij hier echt moeten lezen? Laat het gerust achter in een berichtje!

Mama met Kids.nl


Praat mee!