Lastige keuze

Delen? Graag:

Vandaag een persoonlijke blog. Ik stond voor een lastige keuze.

Soms moet je een keuze maken. Laat dat nou niet mijn sterkste kant zijn. Maar goed, ik stond op een punt dat het in mijn ogen zo niet verder kon gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik heb mijn baan opgezegd. De laatste weken ging ik, na ruim 8 jaar met plezier te hebben gewerkt, met buikpijn naar mijn werk.

Om even heel duidelijk te zijn het is niet dat ik mijn werk niet meer leuk vond of vind. Helaas zijn er in mijn verlof nogal wat dingen veranderd. Veranderingen zijn prima maar voor mij voelen ze niet juist.

Op dit moment kost mijn werk mij meer energie dan dat het mij energie geeft. Een totaal nieuwe ervaring. Ook ondervind ik er op dit moment lichamelijke klachten van. Al deze dingen naast elkaar gelegd met het feit dat de kosten van de opvang voor onze eigen kinderen meer zijn dan wat er binnenkomt heb ik een knoop doorgehakt ook al was het een lastige keuze.

Al met al ben ik dus tot de conclusie gekomen dat de veranderingen niet meer bij mij passen. Je kan heel hard willen werken, je het liefst 200% in willen zetten maar soms moet je tot de conclusie komen dat je je het beste kan neerleggen bij wat er gebeurt en het proberen los te laten.

Na 8 jaar is die keuze niet over 1 nacht gegaan en ja het is met dubbel gevoel na al die jaren. Maar nu het helder is geeft het voor mij nu ook veel rust.

Zoals mijn ‘oud’ collega zei ‘deze lastige keuze geeft je ook weer mogelijkheden’!

Wat nu?

Ik ga per september in eerste instantie op maandag en dinsdag als gastouder aan de slag. Er komen twee hele lieve kindjes op die dagen in ons gezin meedraaien!

Ook heb ik door deze keuze meer tijd voor mijn eigen kinderen. Het gaat zo ongelofelijk hard en ik merk aan de oudste twee dat ze het erg fijn vinden om uit school thuis te komen ipv door te moeten gaan in het ritme van de BSO.

Daarnaast heb ik besloten de komende tijd meer energie in mijn blog te stoppen! Ik heb al lange tijd ideeën die ik uit wil werken en op dit moment heb ik daar in de avonden nul energie voor.

Voor thuis houdt het in dat Filoe en Floris per september stoppen met de BSO. Iets wat zij dus niet heel erg zullen vinden.

Friso zal zeer waarschijnlijk ook niet meer naar de opvang gaan. Al zijn we nog aan het twijfelen of we hem 1 dag laten gaan. Maar daar hangen wat andere factoren vanaf. Zelf zou ik het erg jammer vinden want hij heeft het heel erg naar zijn zin. Nu besef ik mij ook heel erg dat het echt bijzonder is dat hij juffen heeft, die naast dat ze echt goed zijn, Filoe en Floris ook hebben gehad.

 

Liefs Gabriella


Goed gedaan Gabriëlla! Je weet, ik ben wel van dit soort drastische keuzes. Uiteindelijk komt er weer iets anders en meestal ook iets goeds uit voort. Wakker liggen van je werk is niet goed. Het gevoel hebben dat je je kinderen minder meemaakt dan je zou willen is ook niet goed. Tijd gaat toch al zo snel. Dusse, welkom als 3e zelfstandige in de familie :-).

Praat mee!