Pasen en tradities

Delen? Graag:

Pasen is achter de rug. De kinderen hebben te veel snoepgoed gehad; herkenbaar? Wij hebben een paar vaste tradities.

Onze eerste vaste traditie is de paastak:
Hier versieren we al ruim op tijd de paastak. Er staat een tak in de woonkamer maar ook op de kinderkamers besteed ik er altijd aandacht aan. Op dit moment delen de kindjes een kamer dus ook de takken. Zo is de helft in roze/wit en de andere helft groen/wit. Versieringen zijn verzameld door de jaren heen maar ik probeer de takken wel voor het oog prettig 😉 te maken.
Naast de takken hebben beide kindjes een haas op hun bureau staan! We maken het af met onze maileg konijnen!

De tweede traditie is het voorlezen:
Ik lees de kinderen voor uit het boek ‘Drie ei is een paasei’ van Jacques Vriend & Dagmar stam. Een verhaal waar ik als kind al met volle aandacht naar luisterde en ook Fi en Flo genieten hiervan. Naast dat er op school aandacht wordt besteed aan het verhaal achter pasen gaat dit boekje daar ook op kind niveau op in. Het boekje is er ook in een variant voor kerstmis en sinterklaas.

De derde traditie is eieren schilderen:
De dag voor pasen zijn de kindjes druk met het schilderen van eieren. Ze mogen 3 a 4 eieren per kind schilderen. Deze bewaren we in een mandje en zetten we klaar op tafel voor de ‘paashaas’! De paashaas verstopt de eieren en zo kunnen de kindjes voor het paasontbijt op zoek gaan..

De laatste traditie:
Het paasontbijt, ze kijken er al weken naar uit! Zonder paasontbijt geen pasen laten we maar zeggen. De tafel is gedekt en het mandje is leeg dus de eieren zijn verstopt! Ieder jaar zorgen wij voor een kleine chocolade paashaas. Deze koop ik altijd bij de bakker. Bewust beperken wij de hoeveelheid chocolade. En laten we eerlijk zijn; echte eieren zoeken is veel leuker, toch? Dit jaar heb ik er voor gekozen om naast het chocolade haasje de kindjes een tijdschrift te geven. Ze vonden het geweldig!
Na het zoeken van de eieren gaan we samen ontbijten met veel lekkers.

En de overvloed aan chocolade? Dat lost zich vanzelf op. Inmiddels zijn de paashaasjes bijna op en het grootste gedeelte hebben we subtiel weggedaan.

Dit zijn onze vaste tradities. Ik ben benieuwd naar jullie tradities?


Praat mee!