Slaap lekker…. met puckababy

Delen? Graag:

Goede ervaringen deel ik graag met jullie. Ik was niet heel erg bekend met puckababy voor de geboorte van Friso maar wij hebben een ongelofelijke fijne ervaring met de sleeper dat ik deze graag met jullie wil delen. Dit is overigens geen reclame of een gesponsord artikel.

puckababy

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor jezelf maar ook voor je baby/kind. De nachtrust was het enige waar ik tegen op zag. Met Filoe heb ik nachten opgezeten omdat ze krampen had of onrustig sliep. En ook met Floris ging het niet lekker onder meer doordat Floris een reflux kindje is.

Ik weet niet meer wie mij de tip heeft gegeven bij Filoe, maar Filoe ben ik vrij snel gaan inbakeren in een pacco doek. Ondanks dat ik het er niet prettig uit vond zien sliep onze dame stukken beter. Inmiddels kan je een kanon af laten gaan; Filoe slaapt overal doorheen.

 

Helaas kon ik deze doek bij Floris niet gebruiken. Floris is nog steeds een kindje dat iedere nacht wakker wordt en dus geen goede nachtrust heeft.

Voor een gezonde ontwikkeling heeft je baby veel slaap nodig. Als ouder doe je er dan ook alles aan om je baby hiermee te helpen. Maar soms gaat dit nogal moeizaam. Je kindje lijkt ontroostbaar en wil het liefst dichtbij je zijn. Het kan moeite hebben om alle indrukken te verwerken. Of het heeft bijvoorbeeld last van darmkrampjes. Met loop- en wiegbewegingen probeer je die kleine uk in slaap te krijgen. Soms eindeloos lang.

Zodra je kindje de slaap heeft weten te vatten leg je het ’t liefst even neer. Dat is rustig voor je baby en eindelijk heb je je handen weer even vrij. Door het veranderen van de houding en de warmte om je baby heen schrikt het echter meteen weer wakker.

Dat snelle wakker schrikken is heel normaal en laat zich wetenschappelijk verklaren. Het heeft alles te maken met het verschil in slaapfases tussen baby en volwassene. Naarmate je ouder wordt bereik je al snel de diepe slaap. Bij je kindje is dat precies andersom. Een pasgeborene komt pas na ruim een half uur bij de diepe slaap. In die eerste 30 minuten schrikt je kindje dan ook om het minste of geringste weer wakker. Waarna het huilen, troosten, rondlopen en wiegen weer van vooraf aan begint.

Dat laatste is voor talloze ouders een zéér herkenbaar fenomeen. Het puckababy sleeper wiegje is daarop het antwoord. Door de veelzijdigheid komt dit wiegje de eerste 4 maanden de hele dag van pas. Naast slaaphulp is het ideaal voor co-sleeping, voor slapen in de box, voor goed slapen bij uitstapjes, in de kinderwagen en zelfs in het vliegtuig!

puckababy

Voor de geboorte van Friso heb ik al wat voor-onderzoek gedaan. Ik kwam vrij snel uit bij puckababy. Voor mij voelde het bij alle drie de kindjes goed om ze de eerste weken tussen ons in te laten slapen. Dit advies heb ik bij Filoe haar geboorte gekregen en voelde goed. Toen mochten de kindjes nog op een aankleed kussen liggen. Nu had ik daar geen goed gevoel meer bij. Ik wam uit bij de sleeper van puckababy. De sleeper is vrij nieuw (mijn kraamhulp had er nog nooit van gehoord) maar ik vond het er zeer vriendelijk uitzien en het leek mij de moeite waard om het te gaan proberen. Nu denk ik alleen nog maar had ik dit ‘bedje’ maar bij onze eerste gehad, wat een geweldige uitvinding.

puckababy

Wat is de puckababy sleeper?

De Sleeper bestaat uit een stevig buiten- en zacht binnenwerk dat in elkaar is geïntegreerd. Het softe wiegje heeft een zachte bodem en extra hoofdbescherming. Binnenin zit een uitneembaar, goed ademend matrasje waar de baby heerlijk op ligt. Het dekentje vormt een zacht coconnetje om de baby heen en houdt de baby op de plaats. De zijkanten en handvatten vormen de wiegfunctie aan dit kleine bedje.

Door het wiegen van de baby in de warme cocon valt de baby snel in slaap. De warmte en geborgenheid van het wiegje houden de baby in diepe slaap. De baby merkt niet dat het wordt weggelegd en slaapt heerlijk verder.

Door de veelzijdigheid komt dit wiegje de eerste 4 maanden de hele dag van pas. Naast slaaphulp is het ideaal voor co-sleeping, voor slapen in de box, voor goed slapen bij uitstapjes, in de kinderwagen en zelfs in het vliegtuig!

Ideaal als je zoals ik naar schoolgaande kinderen hebt. Ik laat Friso gewoon in zijn sleeper liggen en til deze over in de kinderwagen dek hem goed toe en loop zonder hem wakker te hoeven maken naar school. Maar de sleeper is ook al meerdere keren mee op pad geweest. Zonder slaapt hij lang niet goed.

De sleeper is te gebruiken tot ongeveer 4 maanden. Ik vermoed dat dat bij Friso niet gaat lukken omdat hij een wat grotere baby is. Dat is de rede dat ik vorige week de piep van puckababy heb besteld. Het maatje groter leek mij nu nog iets aan de grote kant en de piep past precies. Sinds een paar dagen stop ik Friso eerst in zijn piep en daarna in zijn sleeper. De eerste 2 keer was het even wennen voor hem maar inmiddels slaapt hij als een roos!

Waarom ik voor de piep en inbakeren koos? Ook Friso zie ik overdag veel met zijn handjes in zijn gezicht slaan. Als hij in zijn sleeper lag was dit al stukken minder. De pacco doek heb ik ook nog liggen maar daar voel ik mij niet helemaal goed bij. Het bakerslaapzakje van puckabay ziet er prettiger uit en je kindje kan zijn armpjes en beentjes nog wel bewegen.

puckababy

puckababy

Waarom inbakeren ofwel begrenzing bieden (bron: www.puckababy.com)

Onze wereld is druk, erg druk… Daardoor komen er dagelijks ontzettend veel prikkels op de kleintjes af. Wanneer het slaaptijd is, vinden veel baby’s het moeilijk zich over te geven en de slaap te kunnen vatten. Ze blijven het liefste dicht bij mama, warm en vertrouwd. Tijdens het slapen worden al die indrukken verwerkt. Ook dat gaat vaak moeizaam. Met name rond de 4 à 5 weken. De baby doet  hazenslaapjes en wordt al snel weer wakker.

Het moeilijk kunnen verwerken van prikkels uit zich in ongecontroleerde schrikbewegingen, ook wel Moro-reflexen genoemd. Erg vervelend zijn de maaiende armpjes waarmee de baby zichzelf uit slaap slaat! De baby wordt veel te vroeg wakker en is niet goed uitgerust. Nieuwe prikkels worden vervolgens nog lastiger om te verwerken. Er ontstaat al snel een vicieuze cirkel van veel huilen en weinig slapen, waarbij slaap- en hongersignalen alsmaar onduidelijker worden. Dit inbakerslaapzakje helpt deze cirkel te doorbreken.

De piep is het perfecte alternatief:

Het Puckababy inbakerslaapzakje is de oplossing wanneer je een onrustige baby hebt die veel huilt, moeilijk in slaap valt en ook al snel weer wakker wordt. Inbakeren kan dan helpen, maar is in veel gevallen niet nodig. Ook artsen die het strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy wel aan. Het slaapzakje zit als een fraai, lief coconnetje om de baby heen. Het biedt toch de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen maar zit niet strak en is warmte regulerend. Voor ouders is dit niet zo’n grote stap. Het ziet er mooi uit en het bouwt gemakkelijk af.

Ik zou iedereen de sleeper aan kunnen raden. Hij kost € 119,99 maar dat is het zeker waard! Je kunt hem o.a. bestellen op de website van puckababy. Hier kan je ook meer informatie en filmpjes vinden over de boven genoemde producten.

babykamer

Dit is overigens geen reclame over een gesponsord artikel.


Leuk om te lezen nicht!
Voor Fae hadden wij ook een puckababy slaapzak en ze sliep als een roosje. Misschien voor baby 2 de skeeler maar uitproberen.
Mocht je m gaan verkopen let me know!

Praat mee!