Floris voor het eerst naar school

Delen? Graag:

Vandaag is de dag… Floris gaat voor het eerst naar school. Hij heeft zijn eerste wen-dag.

Voor het eerst naar school

Stuiterend werd hij wakker. Hij was nog niet aangekleed of hij vroeg of hij nu eindelijk zijn rugzak op mocht! Het is duidelijk; Floris heeft er reuze zin in en is er goed op voorbereid. Mede door zijn zus. Filoe heeft hem gisteren tijdens het eten nog even haarfijn uitgelegd wat de regels zijn, wie er aardig is, wie er wel eens gemeen kan doen, maar vooral wat er staat te wachten als je niet luistert naar de juf.

De kleuterklas is voor Floris bekend terrein net als de juffen. Na een gezellige fietstocht rende hij het schoolplein over de klas in! Klaar om voor het eerst naar school te gaan. Vandaag mocht hij naast Filoe en 1 van haar vriendinnen zitten. Geloof mij, een betere plek kan je niet hebben op deze stralende dag. Tot het moment dat de kring begon ben ik gebleven, maar ze hadden liever gehad dat ik al was gegaan. Zonder blikken of blozen, zelfs zonder traan kon ik gaan en was het een feit; Floris voor het eerst naar school.

voor het eerst naar school

Oké hij is echt klaar om de grote mensenwereld weer een beetje beter te leren kennen. En ik zal moeten accepteren dat ik hem niet voor alles kan beschermen. Ik weet dan ook niet of ik er klaar voor ben. Deze ochtend heb ik totaal anders beleefd dan Floris. Logisch? Het was een waas. Ik dacht alleen maar daar gaat hij dan alleen (wel met zijn zus, maar toch). Waar is de tijd gebleven? Twee naar schoolgaande kinderen. Ze hadden reuze lol in de bakfiets. Ze moeten wast gedacht hebben wat is mama stil. Mama is nogal gevoelig voor deze momenten en vocht een beetje tegen haar tranen. Maar ik was ook trots. Trots om ze zo samen op weg te zien. Trots op ons als ouders. Ik hoop dat ook Floris over een aantal jaren stevig geaard, bescheiden maar ook vol zelf vertrouwen zijn weg zal kiezen met een gezonde dosis humor!

Mijn kleine ventje die heerlijk kon zingen op weg naar huis. Die altijd in was voor een grapje of zo maar even samen koffie drinken in de stad. Gezellig was het, maar echt niet altijd. Ook hebben wij samen een behoorlijke strijd gehad. Toch is ook dat onderdeel van opvoeden. Ik ga hem missen.

Hoe heb jij dit ervaren? Laat her gerust weten!


Mijn meisje gaat volgende week! Zal voor mij ook echt wel wennen zijn, we zijn nu echt bijna altijd samen. Gelukkig gaat ze eerst drie ochtendjes in de week wennen en pas vanaf juni vijf ochtenden in de week. Is voor mij ook een wat makkelijker overgang 😉

Praat mee!