Sinterklaas voorbereidingen

Delen? Graag:

Nog heel even en dan mogen wij Sinterklaas en Piet weer verwelkomen. Hier zijn de kinderen vooral druk met wat zij dit jaar gaan vragen. Ondertussen krijg ik van Floris een vraag als: “maar hoe komt hij ons huis dan binnen ????.”

De Intertoys gids is door beiden onder onder handen genomen en zo vriendelijk als Floris is heeft hij de Sinterklaas wensen voor zijn (nog niet geboren) baby-broertje ook vast maar aangekruist!

Oké. Ooit heb ik de afspraak gemaakt alleen verantwoord speelgoed te kopen. Dat lukt helaas niet altijd. Maar na een gesprekje met mijn lieve man hebben we besloten het dit jaar toch weer op te pakken.
sinterklaas

Sinterklaas wensen van Floris

Onder Floris zijn LEGO wensen kom ik niet uit. Dus voor hem heb ik twee mooie pakketten besteld. Daarnaast moet ik voor hem op zoek naar een boek. Een boek dat antwoord geeft of helpt het antwoord iets makkelijker te maken op zijn soms zo ingewikkelde vragen. Mama hoe ontstaat onweer? Waarom is er onweer? Hoe zit het met de aarde en de zon? Waarom is het niet overal gelijk dag? Dat wordt nog even een zoektocht. Ik ga naar de leukste en fijnste kinderboekwinkel van Utrecht om mij te laten informeren/adviseren. De rest van zijn wensen laat ik even voor wat ze zijn en ik ga op zoek naar verantwoord & educatief Sinterklaas speelgoed voor hem.

Dat ik groot fan ben van het Franse speelgoed merk Djeco weten de meeste van mijn lezers wel. Het merk bestaat inmiddels 61 jaar en is een echt familiebedrijf met een prachtige geschiedenis. Ze hebben verschillende lijnen in het assortiment. Maar het belangrijkste vind ik als moeder dat het stevig, educatief en verantwoord speelgoed is. Prachtig vormgeven en mooie materialen om onder andere mee te knutselen. Het is inderdaad wel wat duurder maar het is zeker geen troep. Inmiddels maakt de Action een aantal van hun knutselpakketjes na, maar die komen niet in de buurt van de kwaliteit van Djeco en zijn dus eigenlijk verspilling.

Ik dwaal af… Voor Floris heb ik mijn oog laten vallen op een wereldpuzzel met daarop dieren. Zo leer je spelenderwijs welke dieren waar leven. Ook heb ik een jongens knutselsetje voor hem gevonden want ze hebben een echte jongenslijn!

Sinterklaas wensen van Filoe

Oké dat was 1 kind. Nu de Sinterklaas wensen van Filoe-tje. Filoe is inmiddels een echt schoolkind die onder andere fan is van Jill en dance-dance-dance. Ze begint redelijk haar eigen wereld te vormen en is sinterklaasal erg wijs aan het worden. Boven aan haar lijstje staat dan ook het tekenboek van Jill en Gel-a-Peel. Jullie begrijpen, hier kom ik ook niet omheen en deze zijn besteld! Daarnaast krijgt ook Filoe een boek. Ook voor haar ga ik naar de Utrechtse boekwinkel! Het woordenboek van Roald Dahl staat net als Matilda hoog op haar lijstje maar ik twijfel nog of ze hier niet te jong voor is. Ook heb ik voor haar een heerlijke Oilily douche crème besteld! Stiekem mijn jeugd sentiment; wie is er niet groot geworden met de parfum, bodylotion en noem zo maar op van Oilily. Wat is het heerlijk om toch 1 meisje te hebben. Ook voor Filoe ben ik losgegaan bij I Love Speelgoed voor de rest van de kado’s. Ik heb fijne knutselpakketjes besteld van onder andere Djeco!

Ten slotte ga ik het nieuwe boek van Jochem Meyer bestellen. Het prentenboek van de Gorgels. Een kado voor beide kindjes!

Laat het maar snel 5 december zijn!

sinterklaas


Praat mee!