Appels plukken en peren plukken bij de Olmenhorst

Delen? Graag:

Wat een heerlijke dag hebben we vandaag beleefd. Wij zijn vanmorgen richting Lisserbroek gereden. Op landgoed de Olmenhorst is het oogsttijd!

Zelf appels plukken en peren plukken. Een leuke activiteit om als gezin te ondernemen. Onder het appels plukken en het peren plukken krijg je zelfs nog uitleg over welke appels/peren er groeien en hoe je deze het beste kan plukken. Voor onze stadse kinderen dus ook nog eens erg leerzaam 😉

Er was toevallig ook nog een vega beurs dus het was wat drukker op de Olmenhorst in Lisserbroek maar daar merkten wij maar weinig van.

De kinderen konden uiteraard niet wachten. Daarom direct appels plukken. Na de appels op weg naar het peren plukken.

Appels plukken en peren plukken

Wat een heerlijke plek voor zowel ouders als kinderen is de Olmenhorst in Lisserbroek zeg. De kindjes kunnen heerlijk rond rennen. Er is zelfs een speeltuin/weide en voor de ouders een café om een lekkere kop koffie en in mijn geval thee te drinken. De kindjes natuurlijk 1 van de biologische sapjes die ze verkopen.
landgoed Olmenhorst - zelf appels plukken en peren plukken

Ook is er een landwinkel vol biologische lekkernijen en zelfs leuke keuken- en kinder lifestyle spulletjes.

Uiteindelijk kom je in de perenboomgaard. Klaar voor het peren plukken. Kleine Floris wachtte geen moment en had de eerste peren al in zijn tasje liggen.

Vandaag konden de kindjes ook pony rijden. En onze Filoe (die niet echt fan is van dieren die te dichtbij komen) vond het geweldig! Het “platteland” is sowieso goed voor de angst voor dieren van Filoe. Dat hebben we bij het kamperen bij de boer (FarmCamps) ervaren.

Terwijl de kinderen aan het spelen waren hebben Harm en ik genoten van onze kop koffie, thee en een bosbessen muffin in het zonnetje!

Thuis samen met de kindjes heerlijke appelmoes en een appeltaart gemaakt van onze zelf geplukte appels.

Ontdek zelf wat er nog meer te beleven is in de Olmenhorst.

  • Zelf appels plukken en peren plukken.
  • De Olmenhorst ligt in Lisserbroek.
  • Parkeren kost 3 euro (het parkeerticket is inleverbaar tegen een kop koffie/thee/appelsap).

Praat mee!