Naar het concertgebouw met je kinderen

Delen? Graag:

Al vroeg hebben wij onze kinderen kennis laten maken met het concertgebouw en klassieke muziek. Filoe heeft het er al vanaf haar 4e over dat ze het liefst viool wil leren spelen. Iedere keer als ze dat iemand ziet doen zit ze zeer aandachtig te luisteren en te kijken.

Het concertgebouw

Het is inmiddels traditie. Twee keer per jaar proberen wij het concertgebouw te bezoeken. Inmiddels met beide kinderen!

Afgelopen jaren gingen we naar een van de kinder-kerst-concerten. Dit jaar loopt het allemaal wat anders in ons gezin en daarom gaan we dit jaar genieten van het familieconcert Pepernoten voor het Concertgebouworkest. Wij gaan hier kennismaken met alle instrumenten van het symfonieorkest. In variaties op bekende en onbekende melodieën komen alle instrumenten aan bod. Ook mogen de kindjes meezingen op sinterklaasliedjes, speciaal voor het orkest gearrangeerd door Nick Woud!

Concertgebouw

Onze kinderen zijn dol op muziek. Het maakt de kindjes (nou moet ik toegeven dat Kinderen voor Kinderen met stip op nummer 1 staat) niet uit welke soort van muziek. Ze zingen, dansen, luisteren. Wij als ouders vinden het daarom belangrijk dat ze naast de dagelijkse muziek ook kennismaken met klassieke muziek door uitstapjes naar bijvoorbeeld het concertgebouw. Zo leren ze al jong auditief te luisteren naar muziek. Wat weer goed is voor de taalontwikkeling omdat kinderen zo leren onderscheid te maken in de verschillende klanken. Maar ze leren ook dat je net even andere kleren aandoet als je naar het concertgebouw gaat.

Het belangrijkste is het samen genieten en napraten van al het moois dat je tijdens het concert hoort en ziet!


Praat mee!