Kamperen bij de boer met FarmCamps

Delen? Graag:

Twintig september was het dan zo ver. De eerste kampeer ervaring voor mijn kindjes en lieverd… en hoe! Wij mochten kamperen bij de boer op 1 van de boerderijen van FarmCamps. En wel die in Stolwijk, FarmCamps Stolkse weide genaamd!

FarmCamps – kamperen bij de boer

Luxer kamperen bij de boer dan dit kan bijna niet. De tent van FarmCamps heeft een fijne keuken, mooie kamperen bij de boer met Farmcampsbadkamer en een heus hooihuisje van Saartjeprum. De kindjes kunnen boven in het huisje spelen en onder het huisje is hun slaapplek! Voor ons staan er ook hele fijne bedden! Zowel zaterdag- als zondagochtend hadden we verse broodjes van de boerin. En mocht je dat willen, dan kan je er ook verse melk bij krijgen. Geloof mij verser dan deze melk krijg je het niet.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een kalfje geboren. De kindjes hadden ieder een FarmCamps boerenpaspoort. Met dit paspoort kunnen de kinderen kleine opdrachtjes doen op en rond het erf. Zatkamperen bij de boer met Farmcampserdag ochtend dus al vroeg op stap met de kindjes en hun boerenpaspoort om de kleine dieren te voeren, de koeien naar het land zien vertrekken en de kalfjes melk te voeren. Daarna spelen in de hooischuur! Ja, er staat een heuse hooi hooi schuur. Hier kan je lekker ravotten in het hooi. En dit was nog maar het begin van de dag… Na het ontbijt natuurlijk het overgebleven brood even bij de eendjes langs brengen!

Even het slootje oversteken en daar zit een snoepwinkeltje vol fruit en groente! Een echte fruitteler. En ja, vers fruit. Daar moeten wij toch echt even heen. Een lief winkeltje met verse producten uit eigen tuin. Er liggen heerlijke aardbeien op ons te wachten. Want ja, een pannenkoek met verse aardbeien gaat er bij mijn kindjes altijd in. Er liggen naast al dat lekkers uit eigen tuin ook heerlijke sapjes! Wat een prachtige omgeving.

Zaterdagmiddag was er een rondleiding op de FarmCamps boerderij. Wij kamperen bij de boer; op een melkveeboerderij. De koeien worden dan ook alleen voor melkproductie gebruikt. De boerin verzorgt de rondleiding en verteld uitgebreid over het reilen en zeilen op de FarmCamps boerderij. Ze betrekt vooral de kinderen er heel goed bij en legt het ook aan hun zo begrijpelijk mogelijk uit. Onwijs leerzaam voor onze stadse kindjes. Zo weten wij nu dat een kalf vanaf zijn eerste jaar een pink heet. Met zijn tweede jaar een vaars en vanaf 3 jaar is het een koe! Het melk proeven was voor Filoe zeker geen straf.

kamperen bij de boer met FarmcampsWat ik bijna vergeet is dat de kindjes bij aankomst een konijntje uit mogen zoeken. Dit konijntje logeert bij je tent. Je krijgt een ren en kooitje mee. De bolderkar word ingeladen en daar komen de kindjes aangelopen met ons huisdier, “zwartje” zoals ze hem noemde, aan! Het is een lief klein pikzwart konijntje. Floris is niet bij het konijntje uit de buurt te krijgen. Het liefst zit hij de hele tijd samen met zwartje in de ren.

Naast al dit moois is voor ons het mooiste dat onze prinses 1 van haar angsten langzaam aan het overwinnen is. Ze komt steeds dichterbij de diertjes. Filoe is vanaf zo klein ze al is vreselijk bang voor dieren. Vooral voor haar heel zielig, ook omdat er weinig begrip voor is van anderen. Stiekem heb ik mij best druk gemaakt voor het kamperen bij de FarmCamps want ik wil wel dat Filoe zich niet gedwongen en in het nauw gedreven voelt. Maar vol bewondering hebben wij dit aanschouwd. Het begon met kijken op een afstand en zondag kwam ze mij trots vertellen dat ze tussen de konijntjes had gelopen. Maar ook heeft ze de de pony, de konijntjes, zelfs de baby poesjes geaaid! Honden blijft ze heel eng vinden maar ik ben zo blij en trots op haar!

Eind van de dag moesten de koeien uit het weiland worden gehaald. Daar ging ik met mijn kamperen bij de boer met Farmcampskleine man. Hij vond het prachtig al die koeien en liep er als een echte boer achteraan! Ook het proces van melken mochten wij zien en beleven. Dat was best spannend, maar oh zo leuk.

Na het eten was er gelegenheid om ijs te maken met de boerin. Daar zeggen wij geen nee tegen. Dus hebben de kids, met een klein beetje hulp, hun eigen ijsjes gemaakt.

Het was even helemaal anders dan ons “gebruikelijke” uitstapje naar de Knotwilgenhoeve (bed en breakfast in Knokke), echt een hele belevenis. Twee dagen kamperen bij de boer met FarmCamps. Er is, zoals jullie gelezen hebben, van alles te doen. Naast dit alles is er op deze boerderij een water pret weide. Deze ligt tussen de tenten in zodat je een goed overzicht hebt. Er staat een hek omheen. Zo kunnen de allerkleinste kinderen veilig rondlopen. Het was en is een heerlijk weekend geweest vol educatie, plezier, ontmoeting en nieuwe belevenissen!

Bedankt boer Wilco & boerin Durkje en natuurlijk FarmCamps!

www.FarmCamps.nl


Praat mee!