Kasteel Groeneveld in Baarn – Nederland is een feest!

Delen? Graag:

Vorig weekend hebben wij een bezoekje gebracht aan kasteel Groeneveld in Baarn. Een heerlijke plek om eens rond te wandelen want het is er echt prachtig.

Wij hebben de interactieve tentoonstelling van Charlotte Dematons bezocht: Nederland is een Feest!

Ik weet niet of jullie bekend zijn met de prachtige Prentenboeken van Charlotte? Mijn kinderen (en wij stiekem ook) kunnen niet meer zonder. Het geeft uren maar dan ook uren kijkplezier. Je kunt haar kennen van de boeken De gele ballon, Sinterklaas en Nederland.

Terug naar de tentoonstelling in kasteel Groeneveld. De originele prenten van het boek Nederland vormen de rode draad. Het is voor jong en oud een feest van herkenning, ontdekkind en vooral verwondering!

kasteel groeneveld

Kasteel Groeneveld – Nederland is een feest!

Het is ook echte familie tentoonstelling. Voor de kinderen is de zolder van kasteel Groeneveld ingericht als speelzolder. Acht erschillende prenten zijn uitgewerkt tot spellen. Dieren vangen op de Veluwe was favoriet. Je kunt ook racen in de Kameleon of oma’s liedjes zingen uit de oude doos (deze vonden de meisjes super) in de gele camper. Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met het verleden en heden van het Nederland waar ze in opgroeien.

Ik moet jullie bekennen dat ik nogal een leek ben op het gebied van moderne technologie (en dat met een man die er in werkt). Er hangen prachtig geschilderde prenten uit het boek. Mocht je het leuk vinden, dan kan je door middel van een gratis Layer-App op je smartphone of tablet tijdens je bezoek veel extra’s te weten komen over Nederland!

Kortom het is echt een bezoekje waard! Nederland is een Feest! laat zien hoe wonderlijk ons land is ingericht! Charlotte Demantons schilderde duizend en één details in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.

  • Volwassenen: € 5,- per persoon.
  • Kinderen (4 – 12 jaar): € 2,50 per persoon.
  • Adres:
    Kasteel Groeneveld
    Groeneveld 2
    3744 ML Baarn

Praat mee!