Kerstfeest….!

Delen? Graag:

Ik kan zelf niet wachten… Kerstfeest! De laatste week van het Sinterklaasfeest moet ik mij ook echt in bedwang houden om de spullen toch niet stiekem al op te ruimen en wat kerst spullen neer te zetten..

Maar 6 december is het dan zo ver en kan ik de kindjes gaan voorlezen uit Kerstmis van Dick Bruna en Het Kerstverhaal met Pieter Konijn.

Kerstfeest

Voor ons begonnen de voorbereidingen voor het kerstfeest afgelopen zaterdag. Niets is voor mijn gezin fijner om samen een kerstboom uit te zoeken en dit jaar begon onze Filoe (bijna 6 jaar) zich zelfs met de keuze van de boom te bemoeien.

Samen op de fiets richting het prachtige Janskerhof. Hier is iedere zaterdag de bloemenmarkt en het is inmiddels bekend terrein voor mijn schatjes. Wij zijn echt ieder kraampje afgegaan voor de juiste boom voor ons mini huisje. Ook de mistletoe wordt ingeslagen en ja, ook dit jaar hebben we een boom gekozen die toch net ietsie pietsie te groot is. Na het inpakken en in de bakfiets hijsen van de boom kunnen wij tevreden richting huis.

Eenmaal thuis gaat het echte kerstfeest beginnen.. Manlief maakt zich snel uit de voeten ;-). Nu kan ik heerlijk met de kindjes de boom versieren. Of eigenlijk alleen… bij het zien van de kerststal zijn ze druk in het kerstspel beland. Ik heb een prachtige vilten kerststal van Hompeltje en Pompeltje. Ieder jaar komt er een figuur bij de stal.

Voor mij de mogelijkheid om snel door de kerstfeest spullen te gaan om te scannen wat er weggaat en wat er dit jaar naast de vertrouwde engeltjes van Juriane Matter in de boom komt te hangen. Als de lichtjes dan hangen komt Filoe toch even een kijkje nemen en begint er kerstballen in te hangen. Ook Floris vind het toch de moeite waard en probeert ook een bal in de boom te hangen… Helaas knijpt hij iets te hard in de bal. Arme jongen is zo onder de indruk van de scherven dat hij toch maar iets anders gaat doen. Het moment dat de boom af is vind ik heerlijk.. een geniet momentje. Samen een kopje thee met kerstkransje bij de boom.

kerstfeest

De kindjes hebben ieder een mini boompje op hun kamer!

Vanavond het kerstfeest op school van Filoe. Ik als klassenmoeder mag daar bij zijn! Zondag met de kindjes naar het meezing concert Midden in de winternacht in het concertgebouw.  Woensdagavond op verzoek van Filoe (mama mag ik alsjeblieft een keer naar de kerk?) gaan we samen naar de kindernachtdienst “Thom en de engel” in de Domkerk. Dit kan wel eens een heel bijzondere kerst worden. We gaan zulke mooie dingen zien en beleven. Maar het meeste geniet ik van het samen zijn met mijn prachtige mooie gezin!

Vorig jaar zijn wij naar de sprookjes van Kasteel de Haar in Haarzuilens gegaan met kerst. Dit jaar is het kasteel weer betoverd tijdens de kerstvakantie en het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Wat ook zeker een bezoekje waard is, is China Light Utrecht in de botanische tuinen op de Uithof!

Een mooie gebaar met kerst… Samen met de kindjes hebben wij boekjes en speelgoed uitgezocht. Ik heb mijn kindjes uitgelegd dat er kinderen zijn die niet zoveel speelgoed en boekjes hebben. Mijn lieve schatten hebben deze spullen geschonken aan een goed doel. Deze kerst worden er kinderen verblijd met nieuwe boekjes en speelgoed en ik hoop zo dat ook deze kinderen een fijne kerst zullen bleven!


Praat mee!