Moeder dochter weekend Maastricht

Delen? Graag:

Ons eerste moeder dochter weekend zit er op. De bestemming was Maastricht! Er zullen er vast nog veel meer volgen.. Het belangrijkste is dat we ontzettend hebben genoten.

Vrijdag zijn we vertrokken richting Maastricht! De treinreis was voor Filoe al één groot feest! Op school is de cito weer begonnen dus een beter weekend kon ik niet uitzoeken. Even wat ontspanning tijdens alle stress voor Filoe. In de trein is de Tina uitgebreid besproken en ik kan weer een vinkje zetten bij wie we er hot is.

Moeder dochter weekend

Na het inchecken in ons hotel zijn we direct richting de stad gegaan. Het moeder dochter weekend begon met een theekransje met een heerlijke verse munt thee bij piece of cake konden we goed gebruiken. Iedere keer denk ik dat delen we want dat kan ze vast niet op. Gelukkig ben ik nog steeds op dieet want twee keer knipperen met mijn ogen en de cupcake en scone waren weg.

moeder dochter weekend

moeder dochter weekend

 

 

 

 

 

We liepen langs een leuk sieraden winkeltje Biezoe waar we deze armbandjes vonden! Een aandenken aan dit bijzondere uitje!

moeder dochter weekend

Nog even naar die prachtige boekwinkel dominicanen in de kerk. Uren kan ik daar rondlopen.. maar de weg naar de kinderboeken was vrij snel gevonden! Twijfel al over. Fi en keuzes.. vreselijk.. geduld.. maar uiteindelijk koos ze voor Superjuffie op kamp!
Voor onze kleine Friso kocht ik een kartonnen boekje van Pieter konijn, te lief! Ik heb een zwak voor kinderboeken en het is mij nog nooit gelukt zonder boek een kinderboekwinkel te verlaten, herkenbaar?

moeder dochter weekendDe Zara zit om de hoek dus nog even snel een rondje Zara! Alleen voor Fi zonder resultaat en dat heb ik geweten. Al mopperend verliet ze de winkel. Voor de jongens vond ik er wel broekjes. Een aanrader voor mama’s met baby’s. De baby afdeling is ruim en er is veel aanbod! Maar misschien was dit net toeval.

De Bijenkorf is tot 18:30 uur open dus daar liepen wij ook nog even binnen!
Fi vond er natuurlijk hele super mooie stickers. Jullie begrijpen deze konden we niet laten liggen!

 

Na een rondje lopen besloten we dat we bij de Bengel gingen eten. Keuze was voor mij snel gemaakt. Fi moest nog even goed nadenken. Zoals jullie zien heeft ze goed gekozen.

Als toetje haalde wij een ijsje bij, ik vermoed, de lekkerste Ijswinkel van Maastricht Luca Rossa! Daarna plofte we moe op ons bed! Terwijl ik nog een theetje nam viel Fi in slaap!

moeder dochter weekendZaterdag werd ik gewekt door Fi! Nog even knuffelen en tv kijken want ja de kids top 20 kan je niet missen. Ondertussen nam ik een heerlijke douche. Om half 10 waren we uitgecheckt en kon onze dag beginnen! De Rechstraat is een geweldig straatje vind ik. Er zit een mooie kinderschoenwinkel, de Heppiestore, maar ook een prachtige speelgoedwinkel!

We hadden een doel. Fi wil een spijkerbroekje met rafels. Na wat rondstruinen in leuke straatjes kwamen we uit in de Grote straat waar de Mango zat met een kinderafdeling. Nou ik ben verliefd! Wat een leuke dingen hebben ze daar en net weer even anders dan de Zara! En ja, hier vond madam haar broekje 😉! En een rokje, shirtje en blouse.

Ook voor Floris en Friso ben ik goed geslaagd. Alleen zelf lukte het wat minder. Ik wil heel graag een paar leuke jurkjes. Maar HET jurkje ben ik dus nog niet tegengekomen. Misschien ben ik te hard opzoek!

Jullie begrijpen we lunchten nog wat, dronken een theetje en gingen naar de kapper! Want ook dat was een van de wensen voor dit weekend! Het is mij gelukt om een kapper te regelen. Op aanraden van Marjon (van mama to the max) lieten wij ons haar knippen bij Mojgan! Een hele lieve kapster die met je meedenkt! Wij liepen meer dan tevreden de deur uit en beloofde haar ons volgende bezoekje aan Maastricht terug te komen.

Rond 15:30 namen wij de trein weer richting Utrecht! Jammer vonden we dat wel maar ik had mijn kleine ventje (en grote natuurlijk ook) stiekem wel gemist! Dit was voor het eerst dat ik een nachtje zonder hem was.

Filoe checkte nog nog voor vertrek: ‘mam wanneer is het volgende moeder dochter weekend?’

Benieuwd naar ons uitstapje? Wij maakten een vlog. Deze komt volgende week online!


Praat mee!