Vakantie met kinderen – de autorit

Delen? Graag:

Wij hebben het eerste deel van onze vakantie met kinderen er helaas al opzitten.. Met onze kindjes zijn wij dit jaar weer afgereisd richting noord Spanje. De bestemming is bekend terrein. We komen hier m.u.v. vorige zomer al een aantal jaartjes.

We hebben ons vaste plekje in Pals maar daar vertel ik binnenkort in een andere blog wat meer over.

Zodra iemand vraagt waar we dit jaar met vakantie gaan, gaat bijna iedereen er eigenlijk al vanuit dat we vliegen. Zeker met een baby. Er word nogal eens verbaast gereageerd als ik aangeef dat wij dat stuk rijden. Vrij snel komt dan de vraag en hoe gaat dat dan? Houden ze dat wel vol?

Tijd voor een blogje over hoe zo een autorit naar Spanje er bij ons zoal uitziet.

Vakantie met kinderen

Wij vinden het niet meer dan normaal om met de auto op vakantie met kinderen te gaan. En ja, ook een lange reis moet lukken. Toch? Ik kan mij van vroeger herinneren dat wij ook vaak lang in de auto zaten op weg naar onze bestemming. Klinkt misschien ouderwets maar dat was zonder airco en zonder iPad.

vakantie met kinderen

Ik bereid de reis altijd goed voor. Ik zorg voor genoeg, vaak gezonde, snacks. Flessen gekoeld water, bakjes vers fruit, verse fruithap en wat belegde broodjes, kruidenboter en een potje jam gaan mee. Natuurlijk neem ik ook wat snoepjes en een lekker koekje mee voor onderweg. Er gaat een kleed mee om onderweg te kunnen lunchen. We kopen onderweg vaak in een dorpje bij de bakker een vers stokbrood en wat croissants. Noem mij gek maar ik neem dus ook bekertjes en bordjes mee hoe gezellig wordt de lunch dan!

De kindjes krijgen op de heenreis tijdens de lunch een kadootje. Hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Dit jaar koos ik voor een tijdschrift/vakantiedoeboek. Maar ook de mini games van Djeco neem ik regelmatig mee voor een lange reis. Deze zijn hier een gegarandeerd succes. Deze verrassing komt dag twee tevoorschijn en krijgen ze op een willekeurig moment tijdens de reis.

vakantie met kinderenWe reizen met een overnachting. Bij aankomst in het hotel is de traditie dat ik een nieuw voorleesboek heb gekocht. Maar je kan natuurlijk ook het lievelingsboek voor je kindje meenemen. Even voor de duidelijkheid; ik geef ze 1 boek waar ik dan uit voorlees tijdens de vakantie.

Zelf pakken de kindjes een tasje in voor vertrek met eigen uitgekozen spulletjes. Bij Floris moet ik echt wel ingrijpen anders kan ik nog een aanhangwagen huren voor zijn dierencollectie en onderzoeksspullen (zoals hij dat zelf zegt). Ja je weet immers nooit of je een bijzonder dier tegenkomt in Spanje ;).

De iPad gaat ook mee. Wij hebben er maar 1. Ik begrijp van Filoe dat dat echt not done is. Al haar vriendinnen hebben er zelf 1 of hebben hun eigen telefoon. Maar de iPad gaat dus mee. Die mag alleen pas de tweede dag tegen het eind van de reis aan. Heel ouderwets dus. Maar wij zijn redelijk anti-schermpjes en proberen hem dus zo min mogelijk te gebruiken.

Floris heeft hier overigens een andere mening over, maar dat terzijde. Hij is (meestal) veel gezelliger als dat ding niet aan is.

Geloof mij, ik heb dag 1 echt momenten gehad dat ik dacht ik pak hem er toch bij. Want ook mijn kinderen zijn niet voorbeeldig en kunnen elkaar behoorlijk uit de tent lokken om het netjes te zeggen. Wij waren Parijs nog niet voorbij of er moesten al twee ruzies opgelost worden. Maar hé als mijn ouders het konden kan ik het ook. Dus we bedenken spelletjes, zoeken figuren in de wolken, kijken naar buiten en ja er wordt dus zo af en toe ook ruzie gemaakt met een slapende baby op de achterbank. Ik sta op een gegeven moment op repeat met de zin ‘jongens hou even op en probeer het eerst zelf op te lossen’ en af en toe wou ik dat ik oordopjes bij me had. Het kost mij wat energie maar who cares dat hoort er ook bij. We stoppen regelmatig want naast dat Friso een schone luier, flesjes en fruithap nodig heeft moet er geplast worden, even gerend of een ijsje worden gegeten.

Maar deze dingen gebeuren dus ook onderwerg bij een vakantie met kinderen:

Als de eerste bestemming, die van het hotel, in beeld komt heeft zelfs Floris niet 1 keer om het schermpje gevraagd.

Dag 2 verloopt ook redelijk soepel al is iedereen wel redelijk gaar bij aankomst. Twee uur voor aankomst mogen ze dan even op de iPad. Ze kiezen er tot onze verbazing voor geen filmpje te kijken maar een spelletje te doen op de iPad.

Friso is een verhaal op zich. Friso heeft geslapen, gegeten was wat wakker, lekker aan het kletsen. Hij heeft zich in tegenstelling tot de andere twee voorbeeldig gedragen. Niet 1 keer gehuild of gepiept.

Zodra we arriveren bergt Harm de iPad op en die komt de terugreis pas weer tevoorschijn.

Ben erg benieuwd naar jullie ervaring, vakantie met kinderen en de autorit!

Liefs Gabriella

vakantie met kinderen


Praat mee!